A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

24.05.2022 Гурток "ХРИСТИЯНСЬКА ЕТИКА"

Дата: 26.05.2022 10:15
Кількість переглядів: 30

ТЕМА: ІСТОРІЯ ВИНИКНЕННЯ ДЗВОНІВ

Дзвони - один із найдавніших та найпоширеніших інструментів світу. Більша частина історії дзвонів у Європі тісно пов'язана з історією християнства. Перше використання дзвонів в християнській Європі церковне передання приписує св. Павлину, Єпископу Ноланському (353 - 441). Згідно з ним, прообразом перших дзвонів були польові квіти - дзвоники, які начебто йому приснилися та наштовхнули його на створення цього музичного інструменту, що почав використовуватися на допомогу богослужінню.

На українських землях дзвони поширились з другої половини ХІ століття.

Перша літописна згадка про дзвони на Русі датована 1066 року. У Києві дзвони були при Десятинній та Іринінській церквах.

Дзвіниця спочатку будувалася окремо від храму, але згодом в архітектурі ХІІ - ХУІ ст. з'явилися храми побудовані разом із дзвіницями, які входять у будову храму, складаючи з ним одне ціле.

Дзвони використовують для того, щоб скликати вірних на богослужіння й відзначати важливі моменти церковних відправ. Крім того, дзвонами виявляють радість з приводу якогось християнського свята.

Пропоную вам, діти, переглянути відео з церковним дзвоном улюбленої нашими українцями мелодії " Ой, у лузі червона калина..."

Керівник гуртка

Алла Оніпко

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень