A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

Сонечко-жучок

Дата: 05.04.2021 11:20
Кількість переглядів: 297

 

Всі ми добре знаєш цього маленького круглястого жучка. У нас сонечко його називають – сонечком або божою корівкою, у країнах західної Європи – божою овечкою чи сонячним телятком. Але обожнюють цю комашку як дорослі, так і діти. Його надкрилля червоні або жовті, з чорними або білими плямками, рідше – чорні з червоними. Найпоширеніший вид – семикрапкове сонечко. У нього на червоних надкриллях сім чорних крапок.

Якщо до сонечка грубо доторкнутися, то воно підібгає вусики й ніжки і завмре. Полежить хвилину – другу, ніби мертве. А потім витягне вусики, заворушиться, поповзе. Кажуть, ніби жучок прикидається мертвим: хоче обдурити ворога.

На зиму ці комашки ховаються у тріщинах дерев, під корою, в купах листя і впадають у сплячку. Сонечка пробуджуються від зимового сну при температурі 8-10 градусів тепла. От і ми із вами на дистанційному занятті гуртку народозднавчий "Джерело",виготовим "Сонечко", із сінельної проволки:

-Край пухнастого відрізка чорного дроту скрутити в щільну спіраль, повинна вийти голова комахи. Щоб оформити лапки комахи, слід зробити 2 згину. Так вийде 1 половинка корпусу. Потім створити великий вигин і продовжувати робити 2 лапки з іншого боку. Кінець синіли зафіксувати на шиї під головою жучка. Для цього необхідно обкрутити залишився відрізок матеріалуЗробити крила з червоного відтінку. Для цього ворсистий шнур 30 см цілком обкрутити для формування кола.

-В результаті повинні вийти крильця божої корівки.

-Злегка підняти знизу центральну точку кола для отримання обсягу. Кінчик зафіксувати.

-Додати отриману конфігурацію до спини комахи.

-З маленького шматка чорного матеріалу сформувати вертикальну риску на крилах для розмежування. Обидва кінчика зафіксувати з вивороту до основи корпусу.

-Чорні цятки на червоних крильцях можна оформити за допомогою половинок намистинок, які потрібно приклеїти по всій їх поверхні. Оченята зробити з глянсового бісеру білого відтінку. Керівник гуртка:Ольга Воронянська #диканськийбудиктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень