A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

10.05.2022 Радіоаматорський гурток “Зірки ефіру”

Дата: 11.05.2022 11:34
Кількість переглядів: 26

Радіоаматорський гурток “Зірки ефіру” працює в Диканському будинку дитячої та юнацької творчості з 2018 року. Назва гуртка не змінювалася і суть була одна – навчити дітей радіоспілкуванню та дати практичні навики дітям самостійно працювати в ефірі з радіоаматорами різних країн світу.

Ще 10-15 років назад, не потрібно було пояснювати, що таке радіогурток і для чого він потрібен сучасній людині. Сьогодні радіогурток - це таке рідкісне явище, як і інша друга позашкільна освіта, метою якої є робота з дітьми. Але радіогуртки ще зовсім не зникли, їх просто стало значно менше, незважаючи на необхідність таких специфічних знань в галузі радіоелектроніки.

Наш гурток не тільки вузько спеціалізований у галузі радіоелектроніки, але й спрямований на закріплення знань, набутих в школі , на поглиблене вивчення електрорадіотехніки, іноземної мови , географії та інш.

Гурток відвідують не тільки учні 5-11 класів різних шкіл нашої територіальної громади, а ще діти інших учбових закладів, оскільки позашкільний заклад охоплює дітей віком від 6 до 18 років. Серед гуртківців багато обдарованих дітей, які тільки тут змогли в певній мірі реалізувати свої можливості та дістати не тільки любительські, а й професійні навички роботи з різноманітною апаратурою, радіокомпонентами, приладами та пристроями. Радіоаматори - це складова частина професійної орієнтації учнів, майбутніх спеціалістів з радіоелектронного обладнання. За пультом колективної дитячої радіостанції UR5HWM оператори - вихованці гуртка, які можуть спілкуватися в етері не тільки українською мовою, але й англійською, дехто - азбукою Морзе.

Вважаємо, що наша робота значно допомагає в професійній орієнтації шкільної молоді та спонукає до творчості, нестандартного вирішення проблем та ідей, розвитку конструкторського мислення та втілення задумів у готові вироби.

Шановні діти! Що ми можемо зараз зробити дистанційно, так це повторювати буквенні і цифрові наспіви азбуки Морзе, щоб при зустрічі ми змогли максимально якісно і швидко передавати кодові шифри за 1 хвилину.

Тож, вам завдання: НАСПІВИ для цифр 6, 7, 8, 9, 0!

НАСПІВИ для літер: Q W Y J L Z X V !

Керівник гуртка Марина ДЄЄВА

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень