A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

Зображення тюльпанів

Дата: 30.04.2021 11:39
Кількість переглядів: 34

(Дистанційне заняття )

На квітник погляньте, діти,

там козак стоїть між квітів,

весь червоний - гордий пан.

Не козак це, а...

Тюльпан - напрочуд дивовижної краси квітка. Яка стала символом тріумфу весни, адже, з'являючись на світ, їм доводиться переносити сильні заморозки і навіть снігопади. Після чого вони знову гордо несуть свої квіти - бокали, символізуючи перемогу вічного життя над смертю, явлену нам в Світлому Христовому Воскресінні. Адже, зображення тюльпанів були навіть в рукописних екземплярах Біблії ХІ - ХІІ століть.

Перші цибулини тюльпанів в Європі з'явились набагато пізніше. Особливо стали вони поширеними в Голландії, що стало початком тюльпаноманії, я теж поділяю їхнє захоплення.

В наших лісах донедавна можна було зустріти дикі жовтенькі тюльпани, зараз занесені до Червоної книги України. Вважалося, що щастя проживає в середині саме жовтого тюльпана, але нікому не вдавалося розкрити бутон. Лише дитячі долоньки, щирий дитячий сміх і захоплення змогло відкрити неповторної краси квітку.

Згадайте , лишень, Дюймовочку яка з'явилась в квітці тюльпана. Тож до роботи, продовжуємо малювати квіти, створюючи невеликі листівочки до різноманітних свят.

Керівник гуртка образотворчого мистецтва - Артюх С.

#диканськийбудиноктворчості

????Tulips in watercolor/ТЮЛЬПАНЫ АКВАРЕЛЬЮ/??? ??.????


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень