A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

"Виготовлення бичка із солоного тіста".

Дата: 18.01.2021 12:30
Кількість переглядів: 115

Гурток:"Народна творчість".

Тема:"Виготовлення бичка із солоного тіста".

Справжнє диво, коли безформна пластична маса перетворюється на грайливе кошеня або казкового героя. Пропоную вам відчути себе чарівником та приготувати ідеальне солоне тісто для майбутніх шедеврів.

Маса, що прекрасно тримає форму, не пливе та не псується з часом, — мрія всіх прихильників ліплення. А саме головне безпечна пластична суміш без алергенів та шкідливих домішок. Солоне тісто об’єднує усі ці характеристики та завдяки випіканню зберігається краще від пластиліну.

Ліплення з солоного тіста — заняття не нове. Витоки цього виду творчості губляться глибоко в історії нашої культури. Згадай лише Колобка з народної казки та звичай пекти жайворонків на Стрітення.

Для приготування солоного тіста тобі знадобляться:

1 склянка дрібної солі,

2 склянки борошна,

півсклянки води,

5 ст. л. соняшникової олії,

натуральний сік або гуаш (за бажанням).

До роботи!

У глибокій посудині змішай сухі інгредієнти: сіль та борошно. Додай соняшникової олії та налий трохи води. Заміси тісто. Щоб надати суміші певного кольору, обережно вмішай у неї морквяний (буряковий) сік або розведену у воді гуаш. За потреби, невеличкими порціями додавай воду або муку, щоб регулювати в’язкість тіста.

Важливо! Зберігати готове тісто найкраще у холодильнику не більше доби, щільно обгорнувши масу харчовою плівкою. Обов'зково дотримуємося техніки безпеки!!! Матеріали:2 горошини чорного перцю або 2 бісеринки чорного кольору,стек,фольга,пензлик,склянка води ,тісто(біле,світкоричневе,темнокоричневе,рожеве),трішки(фіолетового та зеленого,жовтого). Керівник гуртка:ВоронянськаО.М. #диканськийбудиноктворчості#


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень