A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

"ЛИХОСЛІВ'Я - НАШ ВОРОГ!"

Дата: 26.11.2020 14:25
Кількість переглядів: 92

Найбільше, найдорожче добро в кожного народу – це його мова. Без мови немає нас, як нації. Наша мова - одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Сьогодні українська мова має статус державної.

Та, на жаль, культура нашого мовлення не завжди висока. У спілкуванні трапляються діалектні слова, жаргонізми, слова – паразити, вульгаризми, а часом і лихослів’я.

Не можна бути байдужим до того, як ми користуємося мовою, як виражаємо свої думки, як цінуємо рідне слово. Саме в шкільному віці діти обирають правильність вираження своїх думок та манеру спілкування. Тому так важливо проводити бесіди, круглі столи та інші форми роз'яснювальної роботи.

Тому було організовано та проведено для підростаючого покоління цікавий, актуальний для їхнього віку діалог – огляд «Культура мови, як ознака духовності, вихованості, інтелектуального розвитку особистості» Будинком дитячої та юнацької творчості спільно з Диканською Центральною районною бібліотекою. З вступним словом про красу рідної мови, про силу Слова виступила провідний бібліотекар абонементу Т. М. Михайлик.

Цікавою та багатою фактами була для старшокласників слайд – бесіда «Як подолати лихослів’я» від автора цих рядків.

А на завершення зустрічі бібліограф Диканської ЦРБ О.Є. Гірняк провела бібліографічний перегляд літератури «Цікаве мовознавство: книги на допомогу культурі мови»

Культорганізатор та керівник гуртка "Стань творцем свого життя" Алла Оніпко

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень