A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

Осінь - казкова пора

Дата: 25.11.2020 14:41
Кількість переглядів: 138

Осінь наша, осінь -
Золота година,
Неба ясна просинь,
Пісня журавлина
Бабиного літа
Довгі, білі коси...
І дорослі й діти
Люблять тебе, осінь.

Та не тільки славна
За свою ти вроду -
Урожай здавна
Ти несеш народу:
Щедра і дорідна,
Пахнеш ти медами,
Славиш край наш рідний
Зерном і плодами!

Осінь – надзвичайно чарівна і казкова пора року. Як її тільки не називають: золота, чарівна, мальовнича, барвиста, дивовижна, щедра. Однак вона буває не тільки яскравою і святковою, а й дощовою, похмурою. Але в цьому полягає її особлива краса.

Осінь багата на урожай, вона прикрасить будь-який стіл грибами, стиглими овочами та фруктами.

Багатою або щедрою цю пору називають за її дари. І не дивно, адже осінь — час збору врожаю: пшениці, картоплі, кукурудзи, гарбуза, моркви, буряка, капусти та інших овочів. Це саме час для пізніх яблук, соковитих і ароматних, запашних груш, винограду та усіма улюблених баштанних культур — кавунів та динь.

Ось так і вихованці гуртка «Культура мови та спілкування» Диканського НВК імені М. В. Гоголя змогли зібрати урожай з овочів та фруктів, для приготування віртуальних страв (гра, де учні повинні назвати якнайбільше страв до яких входить овоч, що був зображений на малюнку, але перед тим відгадати загадку саме про той овоч чи фрукт).

Гра "Загадковий ящик" допомогла вихованцям навчитися правильно задавати запитання, щоб дізнатися, що саме знаходилося в середині цього ящика.

Красуня Осінь годує врожаєм не тільки людей, але й птахів та звірів. З настанням холодів в небі можна побачити ключі лелек, гусей, качок, журавлів та зграї інших птахів, що прагнуть відлетіти в теплі країни.

За допомогою гри "Відгадай пташку"(потрібно скласти назву пташки за поданими літерами в конверті) та кросворду, дітки краще змогли познайомитися з перелітними та осілими птахами нашої місцевості, про їх захист та бережне ставлення, адже вони є часткою людини та природи.

Дякую моїм маленьким вихованцям за активне заняття!

Керівник гуртка Олена Жданова

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень