A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

Витинанка "Голуб миру"

Дата: 21.01.2021 18:30
Кількість переглядів: 415

Голуб - красивий птах, який з давніх часів відображав символіку багатьох релігій і культур. Голубів вважають символами світу, чистоти, невинності і любові, тому весільну пару так часто зображують у вигляді білосніжних голуба і голубки, також якщо ви пам'ятаєте, в біблійних переказах саме голуб приніс Ною на ковчег оливкову гілочку, бо свідчить про закінчення потопу, тому з тих пір таке зображення голуба символізує добру весть. Образ цього птаха асоціюється тільки з добром і миром, тому виробами у вигляді голуба можна прикрасити будь-яке свято.

Перші витинанки з'явилися у VІІ-ХІІ столітті у Китаї, на батьківщині паперу. Напередодні свята весни китайські жінки наклеювали на вікна традиційні паперові узори, сюжети у вигляді драконів, квітів, різних символів. У Західній Європі витинанки були подібні до графічних зображень, це були аплікації на одному цілому аркуші паперу. Слов’янські народи використовували витинанку здебільшого як декоративний елемент в народних традиційних орнаментах. Зустрічаються витинанки у артефактах кочових народів Алтаю, на півночі Європи, Балканах і в слов'ян.

Дітям особливо корисні заняття цим мистецтвом. Витинанка розвиває дрібну моторику, просторове мислення, художній смак.

До вашої уваги витинанка, ви можете роздрукувати ці, або намалювати свої витинанки. Обережно працюйте з ножицями, будьте уважними.

Керівник гуртка "Рукоділля" Серга Оксана

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень