A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

Гурток "Юні оператори аматорської служби радіозв'язку"

Дата: 13.12.2023 09:01
Кількість переглядів: 10

 Підсумок обласних відкритих навчально - тренувальних зборів з радіообміну.

Проводжаємо 2023 рік багаточисельними перемогами!

З вересня по листопад 2023 року юні оператори аматорської служби радіозв’язку, які досягли такого рівня, щоб демонструвати свої вміння та навички з радіосправи, взяли участь в трьох обласних відкритих навчально-тренувальних зборах. А саме:12 вересня – з радіообміну в трьох вправах, де взяли участь 2 вихованці й здобули І місць – 3, ІІ місць – 3; а 26 вересня – зі спортивної радіопеленгації (теоретичний залік), де показали свої знання 5 вихованців й отримали І місць – 4, ІІ місце – 1.

14 листопада 2023 року відбулися найчисельніші відкриті навчально-тренувальні збори з радіообміну і, як завжди, в трьох вправах: радіообмін українською мовою, радіообмін англійською мовою та радіообмін телеграфом (азбукою Морзе). У вигляді онлайн конференції на збори заявились та взяли участь 32 учасники України. Спілкувалися між собою діти і молодь з Рівненського міського центру творчості учнівської молоді, Гімназії №5 м. Первомайськ Миколаївської області, ЗОШ № 18 Херсонської міської ради, ЗОШ №37 Херсонської міської ради, Комишанської ЗОШ Херсонської міської ради, Здолбунівської міської станції юних техніків Здолбунівської міської ради Рівненської області, Комунального закладу «Рівненський ОЦНТТУМ РОР», Полтавського ОЦНТТУМ ПОР, Щербанівського ліцею Полтавської області, Остерської станції юних техніків, Машівського ліцею Вишнівської ОТГ Ковельського району Волинської області та чотири вихованці Диканського Будинку дитячої та юнацької творчості Полтавської області.

Вперше, після двох років епідемії коронавірусу та майже 2 років військового стану в Україні, педагоги Полтавщини винайшли можливість імітації Всеукраїнських змагань, які, в минулому, щороку проводили колеги з Херсону! Наші вихованці Диканського БДЮТ стали «першими ластівками» в апробації онлайн-радіообміну, що започаткував колега і товариш з Полтавського обласного центру науково-технічної творчості Дмитро ДЕНИСЮК. Наш спільний досвід роботи та результати минулорічних обласних змагань дозволив об’єднати в онлайн-ефірі усіх бажаючих юних радіолюбителів з України, щоб паралельно на п’яти конференціях провести вищезгадані вправи на професійному рівні хоча, на жаль, без радіоапаратури.

Маємо найвищі досягнення за всю «кар’єру» радіогуртка! Рокотянський Владислав, Чипенко Станіслав та Лидзар Євген здобули по кожній вправі І місця в своїх вікових категоріях (у молодшій – Євген, Стас і Влад у середній), а Савчук Ірина має І місце по радіообміну українською мовою та ІІ місце – англійською. Разом – 10 «золотих» та 1 «срібний» Дипломи – результат останніх зборів! Нагородження відбудеться після отримання Дипломів Департаменту освіти і науки.

Професійність вихованців, які займаються 3-тій і 4-тий рік, зростає на очах. Тому, працюємо з найменшими дітками, щоб віднайти перлини радіоаматорства та ростити майбутніх чемпіонів.

Керівник гуртка Марина ДЄЄВА

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень