A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

26.04.2023 року заняття гурточка "Ліплення".

Дата: 09.05.2023 09:19
Кількість переглядів: 11

З легкого пластиліну створили чудових восьминіжок. Під час роботи, з великим задоволенням, переглянули мультфільм про морських друзів. Захоплююче та цікаве заняття.

Уява — психічний процес, створення нових образів на основі раніше сприйнятих, з використанням їхніх елементів або з мінімальним зв’язком із раніше сприйнятими елементами.

Також це здатність до передбачення, тобто вигадування можливих варіантів завершення тих чи тих ситуацій. Уява відповідає за створення уявлень, а уявлення, своєю чергою, — це відображений образ предмета, явища або сцени, які виникають в свідомості тоді, коли ми їх не бачимо, і коли можуть бути відсутні подразники, що могли би стимулювати наші почуття.

Цей різновид виникає, коли ми комбінуємо певні відомі нам елементи для створення образу в уяві або коли створюємо щось абсолютно нове, як-от неіснуючі істоти, предмети тощо.

Уявлення можуть існувати не лише в нашій уяві. Їх можна: перенести на папір у вигляді малюнку;

сконструювати з матеріалів (пластилін, глина, пісок, лід тощо);

переказати комусь усно;

продемонструвати за допомогою пантоміміки.

При цьому, коли одна людина демонструє свої уявлення за допомогою тих чи тих засобів, вони стають доступними для сприймання іншим людям. Ті, своєю чергою, завдяки власній уяві можуть «бачити» їх дещо інакше, доповнюючи і змінюючи отриманий образ.

Для чого потрібна уява?

Уява бере активну участь у процесі навчання дитини й розвитку її інтелекту.

Уява є «продуктом» правої півкулі мозку. Але якщо використовувати її в процесі навчання (на заняттях з математики, музики, природознавства тощо), то активними будуть обидві півкулі.

Уява важлива також тому, що допомагає робити передбачення, уявляючи той чи той результат, наслідки своїх дій для себе та інших людей.

Дитина, уяву якої батьки, педагоги та фахівці активно розвивали з раннього дитинства, у дорослому житті зазвичай досягає успіхів у професії та будь-якій творчій діяльності.

Наскільки багатою є уява дитини, залежить від виховання та середовища, в якому вона зростає, а не від спадковості.

Керівник гуртка Вікторія Оксьоменко

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень