A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

25 вересня 2023 року Гурток "Початкове технічне моделювання"

Дата: 13.10.2023 09:29
Кількість переглядів: 19

Одним з найбільш цікавих досягнень сучасної індустрії розвиваючих ігор для дітей є термомозаіка.

Термомозаїка – це пластикові намистини з отворами, які при нагріванні злипаються та перетворюються на вироби. В останні роки цей вид конструктора став особливо популярним серед дітей, тому що вироби виходять цікавим способом і виглядають дуже яскраво.

Їх необхідно нанизувати на спеціальні стрижні, розміщені по всій поверхні планшета-основи. Створювати картини можна, як відповідно до наданої в наборі схемою, так і орієнтуючись на власну уяву.

Основа може мати класичну прямокутну або квадратну форму, бути виготовленої у вигляді серця, метелика, кола, багатокутника та ін. Якщо планшет прозорий, то його заповнення істотно спрощується: досить підкласти шаблон зображення з набору під нього і нанизувати намистини за кольорами.

Готову картину потрібно пропрасувати звичайною побутовою праскою через лист спеціального паперу. Під впливом високої температури пластмасові намистини злегка розплавляться і з'єднаються один з одним. Як тільки зображення охолоне, можна знімати його з планшета-основи і радіти отриманим результатом - яскравою об'ємної фігуркою, здатною виконати роль іграшки. Для більш міцного скріплення намистин можна пропрасувати фігуру після зняття з основи зі зворотного боку через такий ж папір, як і в перший раз.

Збирання термомозаіки, крім того що воно є цікавим і захоплюючим заняттям, відрізняється і корисним впливом на загальний розвиток дитини:

Гра з подібними наборами для творчості дозволяє удосконалювати дрібну моторику рук. Перекочування в пальцях дрібних намистин, які малюк збирається нанизувати на стрижні планшета-основи, є відмінною різновидом масажу для рук. Таким чином, пальці дитини дошкільного віку можна підготувати до навчання письму.

Викладання термомозаіки - ще й хороший метод виховання посидючості в дітях. Красиве зображення - це продукт тривалого творчого процесу, в якому категорично протипоказана поспіх і потрібна наявність терпіння.

Термомозаіка - розвиваюча гра універсального характеру. З її допомогою можна організувати дозвілля як дошкільника, так і дитини шкільного віку. Сучасний асортимент сюжетів і широка палітра розмірів намистин надає можливість вибрати набір для творчості, здатний зацікавити як малюка, так і підлітка.

Викладання картин своїми руками сприяє розвитку фантазії та креативного мислення у дітей. Як було відзначено раніше, зовсім не обов'язково користуватися наявними в наборах схемами. Можна на планшеті втілювати і власні оригінальні ідеї.

Термомозаіка сприяє навчанню в грі. З її допомогою можна навчити малюка орієнтуватися в кольоровій гамі, розрізняти геометричні фігури, тварин, птахів, рослини та ін.Їх можна використовувати в якості іграшок, підвісок, сувенірів, ялинкових прикрас, основи для створення декоративних магнітиків, які здатні зіграти роль оригінальних подарунків для рідних і близьких до будь-якого свята.

Невід'ємний «плюс» готових фігурок - це те, що вони об'ємні. Дитина отримує можливість їх помацати на дотик, ознайомитися з формою, а це важливий фактор розвитку тактильних відчуттів.Дитина отримує навички роботи в групі, вчиться співвідносити свої інтереси з інтересами інших.

Керівник гуртка Вікторія Оксьоменко

#диканськийбудинотворчрсті


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень