A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

16.11.2023. Гурток "Культура мови та спілкування"

Дата: 13.12.2023 09:34
Кількість переглядів: 9

Тема: "Добро починається з тебе".

Мета: Формувати у дітей поняття "доброта і добрі вчинки", вчити розрізняти "добре і погане", викликати бажання дарувати добро; розвивати в дитині духовно-моральні якості, вміння сприймати і створювати позитивні емоції; виховувати культуру спілкування; сприяти зміцненню колективу, вчити дружити та пробачати.

Все із доброго чи злого -

Починається з малого.

Хліб - з маленької зернинки,

Дощ - із чистої краплинки.

День турботою почнеться,

Проганяй мерщій дрімоту -

І рукам давай роботу.

І роби невтомно, вміло,

Хоч мале та добре діло.

Кожного року у листопаді відзначається Всесвітній день доброти.

Щира усмішка, добре слово, співчуття, милосердя і хоча б краплиночка людського тепла мають дуже велику силу. Саме такі ознаки добра і допоможуть гуртківцям на пройти шлях до Добра.

Наше заняття ми разом із вихованцями розпочали із подорожі до країни, яка має таку чудову назву - "Доброта". У дану подорож ми взяли з собою "Торбинку Доброти", куди протягом заняття ми будемо складати свої добрі справи. Але перед тим, як це зробити, дітки прослухали легенду "Добро Янгола - охоронця", після цього розповіли, що таке "добрі справи" і якими вони бувають. Далі за трьома паперовими сердечками різних кольорів (червоне, чорне та біле) діти прокоментували, що у їхньому розумінні означає кожен колір і яким людям воно може належати (образно). Потім пограли у гру "Добрі та погані вчинки", де потрібно було відсортувати справи у дві колонки "Добрі" та "Погані".

І лише після виконаних завдань, кожен із гуртківців наповнив нашу "Торбинку Доброти" своїми особисто зробленими добрими справами!

На закріплення поданої теми дітки виготовили "Дерево доброти" із чудовими соковитими яблуками добрих справ.

Людина народжується не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою, а для того, щоб лишити по собі слід вічний".

(В.Сухомлинський)

Дорога до країни Добра, якою ми пройшли разом із вихованцями, на нашому занятті, має пройти кожна людина від народження і до смерті. І не завжди ця дорога буде легкою і устеленою квітами, та саме вона допоможе кожному прожити життя недаремно, так, щоб залишити по собі слід вічний!

Творіть добро!

Керівник гуртка Олена Жданова

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень