A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

24.11.2023р. Гурток "Культура мови та спілкування"

Дата: 14.12.2023 09:40
Кількість переглядів: 7

Тема: "Осінні явища природи"

Мета: формувати в дітей уявлення про пори року, їх послідовність; навчати розпізнавати і називати ознаки осінньої погоди; ознайомити з характерними ознаками осені; розвивати увагу, спостережливість; виховувати естетичне відчуття краси природи восени.

Початок осені завжди чарівний. Повітря стає прозоре, мов кришталь, а небо блакитне-блакитне. Достигають цілющі плоди шипшини, виграють яскравими червоними барвами у сонячному промінні. Чується останній грім, що прощається з полями.

Осінь, наче художник, велетенським пензлем розфарбовує в яскраві кольори плоди та листя. Ось так починається осінь.

Але потім наступають дні, коли листя змінює своє забарвлення, відлітають у вирій птахи, дні стають коротшими, а ночі довшими, повітря більш прохолодне та сире. Саме у останній місяць осені відбуваються найчастіше такі природні явища як бурі, сильні вітри, тумани, дощі, а точніше зливи, бо осінь готується передати свої права зимі - чарівниці.

Саме на занятті гуртка ми з вихованцями пригадали осінні місяці та притаманні ознаки для кожного з них, за допомогою загадок дізналися про явища природи, які характерні для пізньої осені, також прослухали віршики про осінь. Після отриманої інформації дітки виконали тематичну поробку "Весела хмаринка".

Адже для дитини немає нічого кращого, коли йде дощить, щоб побігати по калюжах, порахувати краплинки на вікні та половити краплинки парасолькою!

Між травинок — дощ зелений,

На фіалках — синій,

На ромашках — білий-білий,

Сірий — у хмарині.

На червоних черевичках

Крапельки червоні…

І чомусь прозорі зовсім

На моїй долоні.

(Валентина Полинок).

Керівник гуртка Олена Жданова

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень