A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

28.02.2023р. Гурток"Спортивний та пішохідний туризм"

Дата: 11.04.2023 09:40
Кількість переглядів: 10

Тема.Особиста гігієна туристів. Особиста гігієна туристів – найважливіший засіб профілактики захворювань, збереження бадьорості і гарного настрою.

У поході необхідно ретельно стежити за чистотою ніг.

На привалах оглядайте шкіру ніг, обробляйте тріщини, подряпини, потертості йодом або зеленкою, повторивши процедуру і наступного дня. Якщо дозволяють умови, на великих і малих привалах зніміть черевики і шерстяні шкарпетки і дайте ногам відпочити. Після денного переходу вимийте ноги з милом і надіньте чисті шкарпетки.

Регулярно стрижіть нігті на руках і ногах. На вечірніх привалах обов'язково обмивайте водою з милом і надягайте чисту білизну.

На великих денних привалах, систематично періть білизну, чистите верхній одяг, звільняючи його від пилу. Стежте за цілістю взуття і устілок. Не можна сушити взуття біля багаття, оскільки шкіра втрачає гнучкість, твердне і може натирати ноги.

Догляд за шкірою обличчя, шиї і вух передбачає захист її від сонячних опіків, морозу, вітру. Влітку вибирайте головний убір з полями. Він забезпечить захист шкіри обличчя, шиї і вух від сонця.

Спробуйте під час застосування водних процедур спочатку обличча та шию, а потім і все тіло, умивати почергово теплою та холодною водою, завершуючи процедуру холодною водою.

Керівник гуртка Сергій Жернов

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень