A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

18.03.2024 Свято Масниці

Дата: 16.04.2024 09:40
Кількість переглядів: 8

З метою ознайомлення з традиціями святкування Масниці в Україні та відтворення народних звичаїв та обрядів у нашому будинку творчості відбулося свято "Масниця прийшла ..."

Вихованці розширили свої знання про народне свято, збагатилися духовно-моральними цінностями та розвинули творчі здібності.

Діти дізналися, що Масниця - одне з календарно-побутових свят, яке пов'язане із давнім народним звичаєм - проводами зими і зустріччю весни. Припадає воно на останній тиждень перед початком Великого посту. Здавна в ці дні в Україні молодь і діти святкували, грали в різні ігри. А також українці готували велику кількість млинців, налисників, круглих, як сонечко, і вареників з сиром, щедро заправляючи їх сметаною і маслом.

Це свято в народі завжди любили і ласкаво називали: "цукрові вуста", "перепілочка".

Весело посвяткували і ми. Вихованці гуртків "Культура мовлення та спілкування" (керівник гуртка Елена Жданова) та образотворчого мистецтва (керівник гуртка Anzhela Painter) прочитали вірші та розповіли про давнину, пов'язану з цим святом. Вихованці вокального гуртка (керівник Бугай Юлія) впродовж всього свята звеселяли піснями. Ігрова програма: " Впізнай предмети побуту старовини українського народу", "Ти котися бубон..." та танок з млинцем дуже сподобалися дітворі.

Дві майстерки від керівника гуртків Вікторія Оксьоменко - виготовлення "сонечка-млинця" та ліплення з легкого пластиліну вареників пройшли на високому рівні.

Свято вийшло веселим та яскравим! А як же без справжніх вареників і налисників? Про це подбали культорганізатор та керівники гуртків. Дякуємо директору Марина Дєєва за вдалий музичний супровід.

Культорганізатор Алла Оніпко

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень