A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

24.03.2022 Дистанційне заняття. Гурток народозднавчий "Джерело".

Дата: 28.03.2022 09:45
Кількість переглядів: 13

24.03.2022.

На початку весни з вирію до нас на батьківщину повертаються наші птахи.

Вони привертають увагу жвавою поведінкою, характерною для всіх птахів весняної пори. Приліт йде не абияк, а в чіткому порядку: першими до нас весною прилітають ті птахи, які відлетіли від нас останніми восени; останніми – ті, що відлетіли першими.

Одними з перших повертаються з півдня граки. Ще сніг не зійшов, ще можливі заморозки, а граки вже тут. Вони – перші вісники весни.

Слідом за граками прибувають шпаки і жайворонки.Це буває в кінці березня – на початку квітня. В середині квітня прилітають білі лелеки, гуси, зозулі, в травні – іволги, стрижі, солов’ї та багато інших птахів.

Пташки, які збирають на землі зерна чи клюють бруньки – зяблики, щогли, коноплянки, прилітають раніше. Мухоловки, горихвістки, ластівки, дрімлюги чекають, коли вилітають мухи, комарі, метелики.

Під час міграцій птахи, безумовно, ніколи не летять з властивою для них максимальною швидкістю. Такий напружений політ може бути тільки під час переслідування здобичі або врятування від ворогів.

Середня швидкість птахів під час перельоту:

– дрібні співочі птахи летять 30- 48км за годину;

– ворони – 50-72;

– шпаки – 61-79;

– соколи – 64- 79;

– сивки – 64-82;

– гуси – 67-88;

– качки – 71-95;

– чорногузи -77км за годину;

– стрижі, які годуються в повітрі під час польоту, летять близько 110 км за годину.

Весняний переліт відбувається з яскраво виявленим сильним прагненням просування вперед: затримок буває порівняно мало. Відстань, яку за одну ніч може подолати вальдшнеп, під час польоту, дорівнює 400 – 600км. Стільки само, приблизно, пролітають за добу чорногузи під час весняного перельоту. Восени вони летять повільніше.

Керівник гуртка:Ольга Воронянська.

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень