A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

19.03.2024р. Виховна година

Дата: 16.04.2024 09:48
Кількість переглядів: 6

19.03.2024р.

Виховна година

Тема: "Книга вчить, як на світі жить"

Мета: розкрити зміст значення книги, як «джерело знань»; розвивати в учнів зацікавленість до читання книг; надати практичну допомогу щодо вибору книг для читання та їх пошуку в бібліотеці; виховувати бережливе ставлення до книги.

Ми не можемо уявити своє життя без книги. Адже книга - це дивовижний сад, будинок життя та мудрості. Це унікальне, феноменальне творіння людства. Книги – наші постійні супутники: джерело знань для школяра, студента, кожної людини. Це наш найкращий порадник у всіх життєвих ситуаціях. Недарма в народі кажуть: книга вчить як на світі жить; хто багато читає, той багато знає.

Скільки книг треба прочитати, щоб бути освіченим, розумним, мудрим, щоб пізнати світ? Цього ніхто не знає. Читати потрібно все життя. Вік живи, вік учись.

У Опорному закладі "Диканський ліцей імені М.В.Гоголя" з 18.03 по 22.03 проводиться тиждень Всеукраїнського та національного читання, зокрема 19 березня відзначається День шкільного підручника.

Тому для вихованців 3-А класу (керівник Iryna Lystopad) разом із асистентом інклюзивного класу Опорного закладу Віта Павлюченко була проведена виховна година "Книга вчить, як на світі жить". Дітки прослухали цікаві факти про книги минулого та сучасного, з чого їх виготовляли, дізналися про користь книги у житті людини, відгадували загадки, розвиваючи свою логіку та пам'ять, висловлювали свої думки, відносно почутого. По закінченню, вихованці виготовили яскраві закладинки для своїх підручників.

Людина, яка вміє і любить читати – щаслива людина.

Отож, шануймо, бережімо, читаймо книги, бо у них мудрість, розум, знання людства, які створювалися впродовж тисячоліть. Книга – найбільший винахід людства.

Пам’ятаймо слова з „Повісті минулих літ”, що книги – плоди мудрості, джерело мудрості, світло мудрості. Вчіться у героїв книжок любити нашу землю, її мову, мистецтво. Мандруйте рідною країною, пізнавайте себе і людей, знайомтеся з подіями, які відбулися у давнину, заглядайте у майбутнє.

Керівник гуртка "Культура мови та спілкування" Олена Жданова

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень