A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

01.03.24 Гурток:Юні Фотоаматори

Дата: 26.03.2024 10:09
Кількість переглядів: 4

Використання серійної зйомки

Краще використовувати серійну зйомку. Коли ви фотографуєте щось або когось, є ймовірність, що до того, як смартфон сфокусується і ви зробите знімок, об’єкт уже піде з кадру. Тому, звичайно ж, залишайте більше простору в кадрі, але використовуйте серійну зйомку. Найчастіше це працює просто по клавіші спуску,яку затиснули. Тоді смартфон на протязі всього часу, поки ви тримаєте палець на кнопці, буде робити фотографії, а згодом ви зможете вибрати потрібну вам.

Найчастіше я роблю так. Обираю потрібний фон, кадрую його правильно, щоб все мені подобалося, і чекаю, поки щось буде рухатися, або пускаю модель по якомусь маршруту, або чекаю, поки машина проїде, або велосипедист. А потім просто включаю серійну зйомку. Таким чином у мене виходить статичний задній фон, і потім вже в потрібному ракурсі, в потрібному мені русі я вибираю людину, яка йде на передньому плані.

Зйомка з моделями

Друге випливає з першого. Якщо ви знімаєте з моделлю, робите якусь постановочну фотографію, а не просто street фотографію з випадковими людьми, машинами і так далі, то необов’язково завжди знімати в русі. Можна його просто змоделювати. Поставте модель або кілька моделей в потрібному місці, скадріруйте все, а потім просто скажіть їм пройтися до цієї точки і рівно завмерти в тій позиції, в якій вони йшли. Це дуже важливо, якщо хочеться отримати природні фотографії. Зазвичай, коли моделі починають просто позувати, найчастіше це виглядає неприродно. Тому краще попросити все-таки дійти до потрібної точки і завмерти на місці.

Керівник гуртка: Шапченко Антоніна

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень