A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

27.10.2022 Гурток "Юні оператори аматорської служби радіозв'язку"

Дата: 02.11.2022 10:10
Кількість переглядів: 13

Тема дистанційного заняття: Вивчення символів цифр від 6 до 9.

Перші п'ять цифр ми гарно засвоїли. Переходимо до наступних від 6 до 9.

Українською мовою веселі та цікаві наспіви звучать так, як на фото.

Цікавинки про азбуку Морзе тут:

Азбука Морзе або морзянка – це особливий спосіб кодування знаків, який шифрує букви алфавіту, цифри і розділові знаки за допомогою послідовності сигналів: довгих («тире») і коротких («крапок»).

Азбука отримала своє ім’я на честь американського винахідника і художника Семюела Морзе. Свій винахід Морзе представив 8 лютого 1838 року.

Довгий час Морзе значно більше цікавило мистецтво, ніж технічні науки і практичні винаходи. Однак в 1825 році сімейство винахідника спіткало нещастя. Вранці одного дня посильний доставив Семюелю лист, в якому повідомлялося, що його кохана дружина серйозно хвора. У той же день винахідник залишив Вашингтон, де працював, і відправився додому, проте до моменту його приїзду дружина вже померла.

Розчарований тим, що він не зміг попрощатися з дружиною, Морзе закинув живопис і зайнявся наукою, бажаючи створити щось таке, що дозволило б людям швидко обмінюватися повідомленнями.

Морзе був не особливо обізнаний в електротехніці, але загорівся ідеєю застосувати електромагнетизм для передачі сигналів. Використовуючи підручні засоби, Морзе 10 років працював над створенням телеграфного апарату.Його зусилля виявилися не марними, вже в 1837 році він представив телеграф довжиною в 500 метрів. Щоправада перша сброба передачі телеграми виявилася невдалою. Але Морзе не здався, через півроку він розробив таблицю символів у вигляді комбінації довгих і коротких сигналів. Це і стало азбукою Морзе, яка звичайно ще удосконалювалася і змінювалася. А остаточний варіант був запропонований в 1939 році.

Керівник гуртка Марина Дєєва

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень