A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

23.11.2023 Гурток "Юні оператори аматорської служби радіозв'язку"

Дата: 13.12.2023 10:13
Кількість переглядів: 10

Тема: Комп' ютерна програма для вивчення азбуки Морзе.

Приклад позитивного використання ґаджетів - комп'ютерний тренажер APAK2 з вправами для приймання азбуки Морзе на слух. Перед початком роботи - 30-хвилинна розминка на телеграфному ключі, щоб активізувати мозок, налаштувати музичну композицію літер та цифр. А тільки потім приступаємо до приймання.

З досвіду військових зв'язківців та зі свого власного досвіду знаємо, що передавати радіограми набагато легше, ніж приймати. Адже, вивчення телеграфу починається із набивання кодованих текстів ключем - передавання. А щоб прийняти текст "мозги треба перевернути чи вивернути" в протилежну сторону. Це досить непростий нейросоматичний процес, який сприяє "пробудженню" кори головного мозку та активізує роботу інших нейронів. В результаті - розвивається пам'ять людини, музичний слух, координація рухів та інші позитивні функції мозку.

Хто бажає спробувати? Приходьте на заняття, майстер - клас! Таким чином ви "потренуєте свій мозок" та "почистете файли", щоб більшу площу мозку залучити до активної діяльності.

Керівник гуртка Марина Дєєва

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень