A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

28.11.2023р. Семінар - практикум з питань протидії насильству щодо дітей.

Дата: 14.12.2023 10:19
Кількість переглядів: 11

На разі тема булінгу підіймається майже у всіх закладах освіти і не тільки.

Булінг може проявлятись у вигляді психологічного тиску (образи, приниження, погрози, ігнорування тощо) та фізичних знущань (удари, поштовхи, принизливий фізичний контакт, побиття та інше). Не рідко фізичний і психологічний тиск об’єднуються.

Від булінгу страждають і агресори, і жертви. Всі вони переживають емоційні проблеми, не вміють будувати стосунки з людьми, мають проблеми психо-емоційного розвитку. Вони потребуватимуть підтримки дорослих, які б допомогли їм розвинути здорові відношення з людьми не лише у школі, але й протягом усього їх подальшого життя.

Тобто булінг може проявлятися по такій схемі: учитель - учень, учень - учень, учень - батьки.

Для того, щоб уникнути та попередити булінг 28.11.2023 року для керівників закладів освіти, практичних психологів, соціальних педагогів, педагогічних працівників та представників суб'єктів соціального захисту дітей в режимі онлайн був проведений семінар-практикум з питань протидії насильству щодо дітей на тему "Діяльність закладів освіти з виявлення, розпізнання випадків домашнього насильства та булінгу (цькування)".

Захід був проведений з метою реалізації завдань щорічної Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства": підвищення обізнаності педагогічної спільноти щодо проблем запобігання та протидії домашньому насильству та булінгу (цькування) в закладах освіти, підсилення соціальної відповідальності учасників освітнього процесу за захист дітей від насильства; активізації взаємодії педагогічних працівників із суб'єктами виявлення та/або організації соціального захисту дітей, державними установами для захисту дітей від насильства; висвітлення практичного досвіду роботи закладів освіти з проблеми.

Вісім спікерів з різних організацій надали корисну, суттєву та цікаву інформацію про булінг, його протидію та запобігання, яка для всіх присутніх буде корисною у випадку виникнення такої ситуації.

Методист БДЮТ Олена Жданова

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень