A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

26.10.2023р. Гурток "Культура мови та спілкування"

Дата: 06.11.2023 10:29
Кількість переглядів: 27

Тема: "Свято урожаю"

Мета: ознайомити дітей із фруктовими та овочевими рослинами, історією їх вирощування, значенням та користю; розвивати інтерес до праці, виховувати шану до наших трударів.

Всіх сьогодні я вітаю

З добрим святом урожаю!

Ось він щедрий урожай,

Що прийшов у рідний край.

Осінь – час мудрості, а осіння пора нікого з нас не залишає байдужим. Осінь, напевно – найчарівніша і таємнича, зазначена особливими фарбами золота пора року, що вражає багатством кольорів, плодів, фантастичним поєднанням фарб: від яскравих, вражаючих уяву, до розмито-прозорих. Саме у цю пору року природа щедра на різноманітні овочі, фрукти, осінні квіти, гірлянди з жовтого листя, грона горобини, ягоди, шишки тощо.

Саме восени відбувається дуже кропітка робота - збір урожаю. Фермери збирають урожай своїх зернових культур, а ми - урожай з овочів та фруктів.

Виховна година на гуртку і була присвячена темі, яка мала назву "Свято урожаю", на якій ми разом із вихованцями здійснили подорож на город та до саду. Спочатку дітки прослухали цікаві факти про походження назв овочів, їх користь, зокрема баклажана та капусти, а потім з цікавістю знаходили відповіді на загадки за допомогою наочного матеріалу, які ми загадували разом із Алла Оніпко.

Цікаву розповідь про сорти яблук дітки прослухали від Марина Дєєва (директор БДЮТ за фахом біолог). Потім пограли у гру "Що перше достигає?"(за поданими малюнками), "Назви овочів та фруктів на перші букви алфавіту", потім готували "Страви з овочів". І на закінчення виготовили яблука, груші, помідори за поданим зразком (на вибір).

Кожна робота вийшла досить оригінальною та особливою.

Щоб мати здоров’я, слід правильно їсти,

Вживати поживне і тільки корисне.

Не їсти надміру, не шкодити тілу

І пам’ятати про вітаміни.

Тож дбаємо про своє здоров'я і вживаємо вітаміни овочі та фрукти кожного дня!

Керівник гуртка Олена Жданова

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень