A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

30.11.2023р. Гурток "Культура мови та спілкування"

Дата: 14.12.2023 10:30
Кількість переглядів: 11

Тема: "Птахи - наші друзі"

Мета: поглибити та розширити знання дітей про птахів; розвивати пізнавальні інтереси до навколишнього середовища; виховувати бережливе ставлення до природи, птахів; бажання допомогти їм та берегти їх; розвивати та тренувати пам'ять за допомогою читання віршів, увагу та уяву.

До всього треба дотику душі,

Коріння в землю, крилами у небо,

Красі природи ще нема межі,

В її гармонії життя потреба.

Усе, що оточує нас - це природа. Її краса, її неперевершеність, її неосяжність заслуговують тільки захоплення. А особливо, коли спостерігати за змінами, які відбуваються у природі, то це досить цікаво.

З настанням холодів птахи відлітають у теплі краї, але є такі, які залишаються зимувати. Саме темі "Птахи - наші друзі" і було присвячене заняття на гуртку.

Разом із вихованцями ми пригадали птахів - перелітних та осілих, розгадували загадки, при цьому тренуючи свою пам'ять, увагу та кмітливість. Виконували цікаві завдання, де вчилися правильно та послідовно висловлювати свої думки, читали вірші - розвиваючи свою дикцію та правильність читання. Виконання даних завдань було пов'язане із пташкою, яку можна побачити, навіть у нашому селищі - це Сова. Адже саме вона є символом мудрості і пізнання. У давньогрецькій міфології Сова була атрибутом богині мудрості Афіни. Так вважають,що вона знає те, що людям знати не дано!

І як символ мудрості, наприкінці заняття вихованці виготовили цю чудову птаху, мудрості у якої потрібно повчитися кожному з нас!

Керівник гуртка Олена Жданова

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень