A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

21.09.2022 Гурток:Народна творчість". "Білий голуб миру".

Дата: 27.09.2022 10:39
Кількість переглядів: 14

Голуб - це не лише птах, а своєрідний символ миру. Усім відомий цей птах та, мабуть, не кожний знає про значення його для людей.

Голуби мають дивовижну здатність повертатися здалеку додому, до рідного гнізда. Тож недарма цим користувались люди ще в глибоку сиву давнину для поштових відправлень.

З давніх часів вважалося, що душа людини відлітає на небо в образі голуба. Може, не випадково їх часто називають святими птахами? Голубів заборонено було вбивати, бо за вбивство голуба боги карали людину тим, що в її господарстві не множилася худоба.

Найбільшу популярність вислів «голуб миру» отримав після закінчення Другої світової війни. Саме в цей час відомим художником Пабло Пікассо було створено емблему: це був білий голуб, який ніс у дзьобі оливкову гілочку.

Голуб — прагнення до польоту, свободи, миру. Білий колір — символ чистоти, чесноти, радості.

Пропонуємо вам разом з нами виготовити білих голубів у вигляді броші.

Маленькі посланці миру, любові, вірності виготовлені дитячими руками можуть стати своєрідним амулетом який допоможе досягти хороших результатів у добрих, справжніх, справедливих справах і повернути наших дорогих захисників живими, здоровими і обов'язково з перемогою.

Для роботи підготуйте: фетр білого кольору, білі нитки, обрізки зеленого червоного та чорного фетру (для гілочки, дзьобика, очей), синтапон, шаблон, олівець, ножиці, голку, шпильку, сині та жовті стрічки.Дотримуємося техніки безпеки при роботі із ножницями,голкою.

Керівник гуртка:Ольга Воронянська

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень