A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

22.03.2024 гурток "Природа і фантазія"

Дата: 16.04.2024 10:41
Кількість переглядів: 4

 

Тема : Перелітні птахи .

Весна - з теплих країв повертається велика кількість різних перелітних птахів , серед них і лелеки . Повертаються вони тоді коли приходить стійка тепла погода.Лелека- птах який має велике значення для природи та житя людини. Так, лелека, однин з тих птахів який тримає біологічну рівновагу, поїдаючи змій, зокрема, вужів та жаб. А знищуючи комах шкідників , приносить неабияку користь сільському господарству. . Ще з давніх часів білий лелека вважався птахом долі, провісником щастя і добробуту. Люди вірили, що в дім, на якому з'явилося гніздо, прийде щастя і злагода, в сім'ї припиняться сварки, діти ростимуть здоровими і не хворітимуть. Лелеки – мовчазні птахи, вони практично не здатні видавати звуки. Лелеча мова – це посвистування, клацання дзьобом, шипіння.

Вчитися польоту пташенята лелеки починають в двомісячному віці.Птахи добре відчувають зміну погоди спостерігаючи за ними можна зрозуміти чи буде дощ чи гарна погода.

Лелеку легко впізнати по яскраво-червоному дзьобу. Проте у пташенят він завжди чорний.

Спить птах стоячи на одній нозі. Познайомившись з даним птахом ми виконали поробку "Лелече гніздо".Для роботи ми використали такі матеріали : ватні диски , папір кольровий та картон. Вирізавши всі необхідні деталі прикріпили їх до картон з ниток шпагату зробили гніздо .Ось і готова наша поробка.

Керівник гуртка Требко М.

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень