A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

20.12.2022.Гурток народознавчий "Джерело".

Дата: 23.12.2022 11:09
Кількість переглядів: 11

"День святого Миколая".

Напевно, кожен з нас у цей день прокидався (чи прокидалася) з відчуттям, що сьогодні трапиться щось особливо чарівне та казкове. За вікном йшов сніг, а під подушкою вже чекав подарунок від доброго дідуся — святого Миколая. Саме з нього розпочинався цикл новорічних свят.

Хто такий святий Миколай ?

Згідно з легендою, святий Миколай був не лише покровителем дітей, він також захищав мандрівників у дорозі. Цікаво, що його постать цілком реальна. Прославився він своєю чуйністю, добротою, допомогою тим, хто потребував її. За переказами, народився він у місті Патари (Лікія) у сім'ї правовірних християн. Від раннього дитинства хлопчик відрізнявся особливою чуйністю та любов'ю до інших людей, роздавав убогим монети, допомагав словом і ділом. За це він отримав особливу шану і навіть був піднесений до рангу святих. Коли святий Миколай виріс, то переїхав до міста Мира, щоб там присвятити себе наукам, але життя склалося в нього зовсім по-іншому. Його дядько, який був єпископом, висвятив племінника у священники. Коли хлопцеві виповнилося 18 років, його батьки померли. Отримав він від них у спадок чималі статки, які майже всі роздав бідним.

Час від часу приносив до будинків їжу, теплі речі, іграшки. Але робив добрі справи переважно вночі, щоб про нього не дізналися. Однак, минав час, і містяни все ж здогадалися, хто приносить їм подарунки.

День святого Миколая святкують 6 грудня за Григоріанським календарем та 19 грудня за Юліанським календарем. В Україні віряни східного обряду та греко-католики дотримуються Юліанського календаря. У 2022 році свято припадає на понеділок, 19 грудня. І якщо дітлахи цьогоріч шукатимуть подарунки під подушкою та біля ліжка, то дорослі чекатимуть Перемоги.

Керівник гуртка:Ольга Воронянська

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень