A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

17.02.2023р Гурток"Спортивний та пішохідний туризм"

Дата: 17.02.2023 11:10
Кількість переглядів: 11

Тема:Виховання гнучкості.

Гнучкість необхідно розвивати регулярно і систематично.

Для цього використовують вправи зі збільшеною амплітудою руху, тобто вправи на розтягування. Обов'язковою умовою досягнення оптимальної фізичної підготовленості туристів є дотримання режиму, правил гігієни, постійний контроль лікаря, який доповнює самоконтроль спортсмена, що полягає у систематичних спостереженнях за масою тіла, пульсом, сном, апетитом, загальним станом. Управління підготовкою туриста буде ефективним тільки у тому разі, коли викладач або тренер систематично отримуватиме інформацію про його стан, працездатність під час тренування, рівень фізичної підготовленості. Максимальний оздоровчий ефект у процесі фізичної підготовки можливий тільки за умов відповідності фізичного навантаження стану здоров'я, рівню функціональних можливостей організму, віку та індивідуальним особливостям людини.

Характерною особливістю тренувань у туризмі є те, що підготовка до походу здійснюється в обстановці, яка відрізняється від умов самої подорожі, оскільки неможливо відтворити всі труднощі запланованого заходу. Підготовка до походу завжди повинна бути на щабель вище категорії складності передбаченого маршруту.

Оскільки туристи однієї спортивної групи не завжди мають можливість тренуватись разом, загальну фізичну підготовку можна проводити за індивідуальними планами, але обов'язкові сумісні походи вихідного дня, контрольні тренування зі спеціальної фізичної підготовки, участь у змаганнях із туристської техніки.

Фізична підготовка повинна ґрунтуватись на принципах усебічності, систематичності, послідовності, свідомості та активності, наочності, безперервності, повторності, циклічності й хвилеподібності, спеціалізації, зв'язку фізичного виховання з практикою суспільного життя.

Відсутність тренувальних впливів на організм відображається на рівні фізичної працездатності, яка починає знижуватись на сьомий-десятий день. Тому у разі вимушеної перерви у тренувальному процесі слід вжити заходів для відновлення досягнутого раніше рівня розвитку фізичних якостей, подальшого його підтримання або підвищення.

В домашніх умовах за допомогою різноманітних положень тіла намагайтеся поступово розтягнути кожен м'яз на вашому тілі витрачаючи на кожну вправу не менше 2 хв.

Керівник гуртка Сергій Жернов

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень