A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

02.03.2023р. Гурток "Культура мови та спілкування"

Дата: 11.04.2023 11:16
Кількість переглядів: 14

Тема: "Усе починається з МАМИ"

Мета: виховувати почуття любові, шани, турботи, теплоти, уваги, поваги та вдячності до жінки-матері як берегині роду; поваги до традицій рідного краю.

Весна - чарівна пора! З її приходом все навкруги оживає. Це пора буяння перших весняних квітів, дзвінке щебетання птахів та дзюрчання струмочків. Чисте весняне небо насичене блакиттю, а яскраве сонечко радує нас своїм першим теплим промінчиком.

Саме з цією прекрасною порою настає свято найпрекраснішої половини людства - Свято Жінки! Саме жінка, як і весна чарує нас своєю незрівнянністю, витонченістю, тендітністю, загадковістю та красою.

І ця чарівна жінка - МАМА!

Мама, матусенька, ненька — найрідніша у світі людина. Про її дивовижну усмішку, теплі руки та ласкаві очі написано безліч красивих, зворушливих слів.

Якщо говорити між нами,

То все починається з мами.

І казочка перша у світі,

І сонячна подорож в літо.

Найперші легенькі сніжинки

І сяюче диво — ялинка.

Від мами — і літери, й слово,

І зроблена разом обнова...

Якщо говорити між нами,

То все починається з мами.

(М. Пономаренко).

Для кожного з нас мама - це найрідніша людина, яка зрозуміє, підтримає, допоможе та може любити нас такими, якими ми є, незважаючи ні на що.

Саме такими чудовими рядками із вірша М. Пономаренко розпочалося наше заняття і було присвячене темі про наших дорогих матусь.

Спочатку вихованці за допомогою загадок пригадали яка у нас зараз пора року, її місяці, потім пограли у гру "Моя мама найгарніша", охарактеризувати свою маму, добираючи слова притаманні, саме своїй мамі, прочитали приказки про матусю, за поданими малюнками з мультиків та казок, кожен висловив свою думку щодо зображеного. Після цього вихованці розповіли та зачитали вірші про маму, а потім приступили до виготовлення подарунків.

Кожна мама отримає не лише подарунок зроблений дітками власноруч, але і дипломи та грамоти за свою невтомну та нелегку працю!

Дякую, мамо, за ніжні долоні

Ласку, турботу, ночі безсонні,

Спасибі за всі ті пісні, що співала,

Бажаю, щоб сліз твої очі не знали!

Керівник гуртка Олена Жданова

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень