A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

09.11.2023 Гурток: Акварелька

Дата: 27.11.2023 11:22
Кількість переглядів: 9

Тема: Графіка. Портрет осені. Малювання пастелями та фломастерами.( Онлайн)

Інколи дітям набридають малювати постійно олівцями або фарбами. Потрібно експериментувати щось нове! Пастель чи це може бути вугілля, сангіна та інші нестандартні матеріали. Робота з ними стане захопливим заняттям не лише для дітей, а й для керівників.

Графіка — це самобутній вид образотворчого мистецтва, де зображення складається з ліній, плям і штрихів одного кольору. І хоч вона не передає всього багатства барв навколишнього світу, її виражальні засоби не менш переконливі. Графіка не лише відтворює дійсність, передає образ предметів і явищ світу, а й відображує почуття та думки художника.

Саме з графікою діти «зустрічаються» найчастіше. Це і книжкові ілюстрації, і рекламні плакати й листівки, які вони бачать повсякдень. Графічні роботи подобаються дітям. Можливість передати настрій, втілити задум, користуючись незвичайними художніми матеріалами, а також швидко досягти виразності образу — усе це приваблює дітей. Але без спеціального навчання вони не можуть самі створити графічне зображення. Тому ми організували роботу з ознайомлення своєрідним видом образотворчого мистецтва.

Пастель — це спресовані, стерті в порошок фарби, схожі за формою на олівці або крейду. Вона буває сухою, масляною та восковою, а також твердою та м’якою. М’яка пастель підходить для широких насичених штрихів, а тверда — для тонких ліній та опрацювання деталей.

Для малювання пастеллю потрібна фактурна поверхня. Наприклад, пастельна дошка, оксамитовий або шліфувальний папір. Зазвичай ми використовуємо шорсткий папір або картон. Іноді беремо папір для акварелі або ватман.

Так звану чисту пастель виконують штрихами та плямами в один барвистий шар. Але ми змішуємо кольори, накладаючи один шар на другий і розтираючи їх.

За допомогою графіки ми відкриваємо дітям світ мистецтва. Ознайомлюємо їх із творчим процесом, навчаємо малювати з натури та з уяви, створювати прості й багатопланові композиції. У результаті діти вміють досліджувати різноманітні предмети, зображувати їх за допомогою крапок, плям, штрихів та ліній, передаючи у створеному образі характерні риси, пропорції, будову. На основі набутих умінь і навичок діти можуть малювати картини в будь-якому жанрі образотворчого мистецтва — портрет, пейзаж, натюрморт.

Тому сьогодні ми з дітками розглядали ілюстрації та вивчали що ж таке графіка і пастель. Після завершення презентації ми розпочали малювати і після закінчення роботи діти презентували свої роботи. Всі були дуже старані та охайні.

Керівник гуртка: Кравченко Анжела

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень