A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

04.04.2024р. Гурток "Культура мови та спілкування"

Дата: 16.04.2024 11:23
Кількість переглядів: 7

Тема: "Книги - віконця у чарівний світ"

Мета: ознайомити вихованців з різноманітністю книг (словниками, енциклопедіями, художньою літературою); розширити поняття про книги та їх призначення; розвивати вміння користуватися книгами; виховувати читацькі інтереси.

За всі віки життя на цій Землі

Знання і досвід, мрії променисті

Збирало людство у книжки малі

І берегло їх свято й урочисто.

Книжка вчить, як на світі жить. А хто багато читає, той багато знає. Адже у книжках зібрані всі надбання людства за цілі тисячоліття, а це - неабиякі знання.

Щороку 2 квітня відзначається Міжнародний день дитячої книги. Книг є досить багато, вони досить різноманітні, на будь-який смак та вподобання.

Та найцікавіші, звісно, для дітей - це дитячі книги, особливо, коли вони мають багато малюнків, а менше тексту. Саме дитячі книги пробуджують інтерес до навколишнього світу, розвивають уяву, увагу, творчі здібності, пам'ять у дітей.

Саме темі книг і був проведений пізнавально-розвиваючий захід "Книги - віконця у чарівний світ", де дітки ознайомилися з книгою: шлях її виникнення - від наскельних малюнків, видряпувань на каміннях, дерев'яних дощечок..і до паперу, матеріалом виготовлення та місце книги в житті людини.

Розглянули виставку книг: 1- абетки та букварі; 2 - словники, довідники, посібники; 3 - казки, що між ними спільного та відмінного, їх користь. Ознайомилися з основними складовими книги та місцем їх зберігання (від Алла Оніпко ). Прослухали основні "Заповіді читача" та правила поводження з навчальним матеріалом, переглянути цікаві мультики з теми про користь книги.

Кожен із вихованців мав змогу розповісти про свою найулюбленішу книгу, принесену на заняття. Після отриманої цікавої, корисної та пізнавальної інформації дітки виконали цікаві завдання з теми, а потім виготовили різнокольорові та різноманітні закладинки для своїх книг.

Будеш з книгою дружити - буде легше в світі жити.

Тож, читаймо книги, збагачуємо свій словниковий запас, розвиваємо пам'ять та мислення.

Керівник гуртка Олена Жданова

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень