A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

24.04.2023 Великоднє свято

Дата: 05.05.2023 11:32
Кількість переглядів: 9

Одне з головних, якщо не найголовніше, свято всього православ'я - це Великдень (або Пасха). Ці назви є стилістичними синонімами в розумінні назви релігійного свята Воскресіння Христового.

Саме про це свято багато цікавого дізналися вихованці гуртків Будинку ДЮТ - вокального (керівник гуртка Юлія Бугай) та "Культура мови та спілкування" (керівник гуртка Елена Жданова ). А саме: як у Світлу Неділю освячували паски, яйця, сир, м'ясо а також крашанки. Як у цей та подальші дні свята вітають один одного; про те чим відрізняється писанка від крашанки. Нелегке це заняття розмальовувати писанки, адже треба мати хист і знати чимало знаків, кожен з яких щось означає. І дуже приємно, що писанкарство живе і сьогодні.

Також пограли у великодні ігри та забави.

Діти розповіли вірші, які повивчали заздалегідь, готуючись до Великоднього свята. А юні вокалісти заспівали пісень про рідну Україну та Великдень.

У веселощах та піснях дітей підтримували батьки та бабусі, які прийшли на свято.

А дідусь однієї з наших вихованок, Сергей Жернов (він же керівник гуртків спортивно- туристичного напряму) виконав дві українські народні пісні, чим завоював серця дітей та бабусь.

Кожен і кожна з діток принесли свої пасочки та смаколики, щоб поділитися на святі з іншими. Тому влаштували дегустацію великодніх пасок із запашним трав'яним чаєм.

Накінець ще й виконали творчу роботу - "Склади Великоднього кошика". Всі поверталися додому з радістю в серці, із надією на Перемогу добра та миру!!!

Культорганізатор Алла Оніпко

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень