A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

20.01.Гурток:Екологічний дизайн.

Дата: 30.01.2023 11:44
Кількість переглядів: 15

День Соборності України — свято, яке має особливе історичне значення. Століттями розірваний український народ об'єднався на своїй землі заради створення єдиної держави. День Соборності України щороку відзначають 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

Офіційно День Собороності України був встановлений як державне свято у 1999 році, враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання УНР і ЗУНР для утворення єдиної (соборної) української держави.

Вперше День Соборності українці відзначили 22 січня 1939 року у місті Хуст, яке входило на той час до автономної республіці Чехо-Словаччини. А вже 21 січня 1990 року з нагоди 71-ї річниці проголошення Акту Злуки між Львовом і Києвом було створено "живий ланцюг". Мільйони людей взялися за руки, щоб продемонструвати єдність та прагнення до свободи. Ця акція вважається однією з найбільших у світовій історії. Відтоді в Україні неодноразово створювалися «живі ланцюги» як символ єдності та стійкості українського народу.

У 2023 році Україна змушена вкотре боротися за власний суверенітет та незалежність. Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Для роботи нам потрібно: папір,картон,ножниці клей пістолет,оздоблення.Дотримуємося техніки безпеки.

Керівник гуртка:Ольга Воронянська

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень