A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

13.12.2023 Гурток "Юні оператори аматорської служби радіозв'язку"

Дата: 18.12.2023 14:21
Кількість переглядів: 8

Тема: Англомовний фонетичний словник радіоаматорів.

А ви грали в шашки по-англійському?

Мабуть і не чули про такий вид гри?

Креативне вивчення фонетики радіоаматорів англійською мовою - це власний винахід педагога для навчання вихованців з найменшим тиском на їх небажання вчити.

Гра в шашки стала об'єктом навчального процесу! Розвиваючи здібності цієї улюбленої настільної гри, ми, непомітно для дітей, тренували пам'ять та вивчали нові невідомі англійські слова.

З цифрами впоралися швидко, бо, все ж таки, репетитори з англійської мови гарно працюють з дітьми (декілька років назад називати цифри англійською не по черзі, а в роздріб було складним завданням). І все ж таки, ми гарно повторили цифрову фонетику від 0 до 9.

Англійський фонетичний словник зразу вчили з шашками:

А - алфа, В - браво, С - чарлі, D - делта, F - флоріда, E - екоу, G - голф, H - хоутел.

Хід кожної шашки супроводжувався промовою складу з літери і цифри: "Браво сикс", "Екоу фо", "Флоріда ту" і т. д. Гра так захопила дітей, що тиску від процесу навчання вони і не помітили.

А тиску і не було!

За 7 років ведення радіогуртка мені гарно відомо, як неохоче діти вивчають незрозумілі їм слова. Тільки живе спілкування в радіоетері бадьорило юних радіоаматорів стати такими ж "профі" , як "круті дяді з коротких хвиль радіоприймача". Але у військовий час не маємо повноцінного доступу до радіохвиль. Тому шашки нас підтримали і продуктивне заняття відбулося з найкращим результатом - діти мріють грати в шашки англійською і в наступний раз!

Керівник гуртка Марина Дєєва

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень