A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

11.04.2024р. Бінарне заняття гуртків "Культура мови та спілкування" та "Дівочого хору".

Дата: 16.04.2024 14:34
Кількість переглядів: 6

Тема: "Цікавий світ навколо нас"

Мета: ознайомлення дітей з різноманітністю комах за допомогою цікавих загадок; розвивати вміння міркувати та висловлювати свою думку; виховувати бережливе та дбайливе ставлення до всіх комах; розвивати творчі здібності: мислення, пам'ять, стійку увагу, уяву, спостережливість та дрібну моторику дитячих рук; прищеплювати естетичні смаки та любов до прекрасного.

З приходом весни ласкаво пригріває сонечко, зеленіє трава, буяють цвітом дерева і літає безліч різноманітних комах: жучків, метеликів, бджіл, мух....Комахи – найпоширеніші на землі істоти. У наш час відомо близько мільйона комах. І хоча деяких комах люди не люблять, навіть борються з ними, та їх роль у природі в цілому надзвичайно велика. Вони запилюють квіти, «прибирають» нашу планету від різного «сміття», стають їжею птахам та тваринам.

Тож виховна година нашого бінарного заняття була присвячена саме комахам, а точніше цікавому світу навколо нас. Розпочалося воно з цікавої подорожі....Поглянувши за вікно, а потім заплющивши очі, дітки уявили гаряче, спекотне літо. Небо синє – синє, сонечко тепле, ласкаве. Навколо різноманітні квіти, зелені дерева, кущі буяють цвітом. І ми подумки поринули на літній луг, де можна побачити ще і безліч різноманітних комах.

Саме за допомогою цікавих загадок вихованці дізнавалися, про комах, що можна зустріти у нашій місцевості. Після моїх загадок, дітки, розвиваючи свою пам'ять самі складали і загадували загадки на які дружно давали відповідь.

Після цього дітлахи розповідали про комах, які їм найбільше подобаються, та наводили цікаві факти. Але особливу увагу на нашому занятті ми приділили Метеликам.

Юлия Бугай розповіла незвичайну інформацію про цю чудову яскраву комаху та разом із дітками заспівала пісеньку про комах.

Після енергійної руханки дітки приступили до виконання поробки "Метелик - окраса нашого життя".

Ніжок в нього шість.

Аж чотири крильця має,

По квітках собі літає.

Не бджола, не джмелик,

Зветься він… (метелик).

Метелика ловити я не хочу:

Він – квітка неба, хай живе собі!

Хай крильцями барвистими тріпоче,

Щоб радісно було тобі й мені.

І квітку лісову не стану рвати,

Її додому я не понесу.

Бо вдома їй джмеля не погойдати

І не попити ранками росу!

І стеблинку, гілку чи травинку

Я не ображу – це страшенний гріх!

Бо в кожній з них живе тремка живинка,

Що світиться довірою до всіх.

Шануй, що нам оточує: травинку і кущик, деревце і квіточку, пташку і кожну комашку, водойми і всю землю, на якій ти живеш! Без усього цього збідніє наше життя.

Керівник гуртка "Культура мови та спілкування" Олена Жданова

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень