A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

27.04.2023 Гурток "Юні оператори аматорської служби радіозв'язку України"

Дата: 08.05.2023 14:45
Кількість переглядів: 14

27 квітня 1791 р. народився американський винахідник Семюел Морзе, який впровадив спосіб передачі інформації за допомогою крапок і тире. Тому в цю дату весь світ святкує День азбуки Морзе.

"Вітаю всіх радистів світу з днем азбуки Морзе! Гордості вам, що серед мільйонів людей ви на голову вищі від тих, хто її не знає", - таке вітання передає для нас досвідчений радист.

Кодування інформації, яке використовується на даний час, має дещо змінений вигляд. Азбука Морзе: стара, але все ще надійна

Все життя Морзе заробляв на прожиття живописом та написанням портретів. Тяги до технічних наук у нього було набагато менше, ніж до мистецтва. Та в 1825 році він отримав повідомлення про тяжку хворобу дружини. Але до моменту свого приїзду живою він її не застав. Оскільки послання до одержувачів в той час йшли дуже довго, згорьований Морзе задумався над винаходом, який дав би людям можливість надсилати повідомлення набагато швидше. На цю справу він витратив 13 років. В результаті був винайдений електромагнітний телеграф, відомий як «апарат Морзе», та з’явились спеціальні коди у вигляді крапок і тире – легендарна «азбука Морзе».

Керівник гуртка Марина Дєєва

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень