A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

12.10.2023р. Гурток "Культура мови та спілкування".

Дата: 17.10.2023 15:42
Кількість переглядів: 12

Тема: "Хліб - найбільший скарб.

Бережімо його!"

Мета: формувати уявлення дітей про першочергову потребу людини в хлібові; виховувати повагу до праці хліборобів та ощадливе ставлення до хліба; формувати навички раціонального споживання.

"В крихітках хліба - зерна життя, щастя людського цвіт".

Л.Рева

Хліб завжди вважається головною стравою людей. Без нього не сідали і нині не сідають за стіл. В усі часи люди бачили у хлібові Дар Божий і дуже цінували цей продукт, берегли його. На знак поваги до хліба почесних гостей завжди зустрічали з хлібом - сіллю. Люди вважали: якщо в домі є хліб, то голоду не буде. Хліб і сьогодні посідає почесне місце в нашому домі.

16 жовтня відзначають Всесвітній день Хліба і Саме темі "Хліб - найбільший скарб. Бережімо його!" була присвячена виховна година для вихованців гуртка"Культура мови та спілкування".

Дітки прослухали легенду "Хліб і золото" (про важливість хліба), історію виникнення хліба, процес переробки зерна та етапи виготовлення хліба, різновиди хлібних виробів, про тяжку працю людей, які беруть участь у виготовленні хліба, значення хліба в житті людини, про традиції та обряди хліба. Крім отриманої інформації ми з вихованцями пограли у цікаві ігри: "Шифрувальник", "Духмяні половинки", "Знайди тінь" , назвали головні особливості хліба ( "Асоціативний кущ") та переглянули досить пізнавальний мультик "Дівчинка, яка наступила на хліб".

По завершенню нашого виховного заняття, вихованці виготовили чудовий "Колосок", який і дає початок нашому хлібові!

Бережімо хліб, адже хліб - це наше багатство!

"Шануйте хліб, бо то праця людська"

Л. Українка

Керівник гуртка Олена Жданова

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень