A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

30.11.2022р. Гурток "В'язання гачком".

Дата: 13.12.2022 15:58
Кількість переглядів: 9

Сьогодні ми мали змогу познайомитись з новою технікою плетіння шнурів - куміхімо.

Куміхімо є стародавнім китайським мистецтвом з плетіння шнурів, за допомогою якого можна створювати не тільки красиві, але і дійсно корисні речі. Останнім часом куміхімо набуває більшої популярності, адже освоївши просту техніку плетіння, кожен зможе створити оригінальні і стильні аксесуари.

У давнину шнури, сплетені з техніки куміхімо, використовувалися воїнами, які скріплювали ними обладунки, а жінки кріпили на поясі банти.

Щоб отримати стильну і красиву річ, необхідно дотримуватися всього кількох порад.

Куміхімо застосовується для отримання оригінальних браслетів, зроблених тільки з ниток, для доповнення подарунків або просто плетіння стильних шнурів.

Для роботи знадобиться взяти унікальний пристрій, який називається марудай. У середньовіччі використовувалися дуже великі, виконані з дерева верстати. Сьогодні можна застосовувати значно менші, компактні пристрої, діаметр яких 10 см, для виготовлення яких може братися картон (тільки щільний) або пластмасса. У нас вже готові форми для плетіння шнурів. Підготовлені відрізки ниток протягуються в центр верстата, і внизу зав`язується вузлик, при цьому залишається не надто довга вільна частина.

Завдяки оригінальності і унікальності малюнків, можна створити, використовуючи нитки різних кольорів, браслети, які стануть неповторним аксесуаром, що підкреслює Ваш стиль.

Керівник гуртка Серга Оксана

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень