A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

01.12.2022р. Гурток "Природа, творчість і фантазія".

Дата: 13.12.2022 16:05
Кількість переглядів: 10

" Державний Герб- сувенір власноруч".

19 лютого 1992 року Верховна Рада України своєю постановою затвердила Державний Герб незалежної України. Ним став золотий тризуб на синьому щиті — знак Київської держави часів правління Володимира Великого, що символізує безперервність тривалого історичного розвитку українського народу.

Є понад сорок версій, що пояснюють походження тризуба. Одна з найрозповсюдженіших говорить, що цей давній знак є містичним символом тривимірності світу. Релiгiйна версія стверджує, що це стилізоване зображення голуба — символу Святого Духу. Також існує популярна версія, що нiбито тризуб — це сокiл, який пiкiрує на здобич.

Автори іншої версії вважають, що в тризубі зашифроване слово «воля». Ця версія, до речі, з’явилася вже після затвердження тризуба як герба УНР. Тоді дехто також почав «розшифровувати» у тризубі початкові літери імен: Володимир, Ольга, Ярослав. Наші предки використовували тризуб як своєрідний оберіг. Зображення тризуба археологи зустрічали в багатьох пам’ятках культури, датованих ще першим століттям нашої ери.

Сьогодні ми разом з вихованцями виготовили сувенір з природного матеріалу, гіпсу будівельного. Замішували гіпс, виливали у формочки, а потім розфарбували нашими патріотичними кольорами.

Дітки знають багато про нашу символіку, натхненно працювали. Ділимось нашою роботою з вами.

Керівник гуртка Серга Оксана

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень