A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

Річний звіт (підсумки) роботи позашкільного закладу Диканського БДЮТ за 2021-2022 навчальний рік

Дата: 14.06.2022 16:14
Кількість переглядів: 60

 

Річний звіт (підсумки) роботи позашкільного закладу Диканського БДЮТ за 2021-2022 навчальний рік.

  Протягом 2021 – 2022 навчального року вихованці Диканського БДЮТ навчалися  у 24 гуртках за 4 напрямами діяльності: художньо-естетичний, науково-технічний, еколого-натуралістичний та соціально-реабілітаційний. Гуртки працювали на базі Диканського БДЮТ, Диканської, Балясненської ЗОШ І-ІІІ ст. та  ЗДО «Теремок».  Позашкільною освітою охоплено 484 учні. Завдання позашкільної освіти реалізовували 11 педагогічних працівників (з них 3 сумісники), 10 педагогів мають вищу освіту, лише один – середню освіту. Керівники гуртків працювали  за навчальними програмами, затвердженими Протоколом засідання педагогічної ради Диканського БДЮТ від 01.09.2021 року № 01, одна авторська програма гуртка «Християнська етика» (керівник А.В. Оніпко) 

      Протягом навчального року педагогічні працівники підвищували свою фахову майстерність шляхом самоосвіти, участі в обласних заходах з позашкільної освіти. Атестувалися двоє працівників: керівник гуртка – Оксьоменко В.В. та директор Дєєва М.І. Успішно пройшли атестацію і як результат атестації – отримала підвищення розряду.

Мета кожного гурткового заняття досягається завдяки різноманітності  методів і форм роботи, для збереження активності  та зацікавленості.

Керівники гуртків та їх вихованці – активні учасники масових заходів районного, обласного та Всеукраїнського  рівнів.

Педагогічні працівники Диканського БДЮТ постійно брали участь в обласних та районних методичних об’єднаннях, семінарах, засіданнях, нарадах різних рівнів, акціях милосердя.

Керівники гуртків протягом навчального року проводили заняття згідно розкладу, а також організовували та проводили майстер-класи для вихованців  та учнів навчального закладу освіти району.

Педагогічний колектив творчо працював у напрямку культурно-дозвіллєвої та суспільно-масової роботи у рамках адаптивного карантину та ініціював, організовував та ефективно проводив власні масові заходи, свята, бесіди, цікаві та пізнавальні екскурсії для своїх вихованців.

Так, були проведені виховні  та патріотичні заходи до Дня визволення Диканщини «Диканщина від минулого до сьогодення», «Спомин про перший залп Катюші», екскурсія по селищі Диканька «Осінній марафон», екологічною стежкою пройшлися вихованці гуртків для кращого ознайомлення з природою Диканщини, заходи до «100-річниці української революції», «Проголошення Акту злуки України», «До Дня Збройних Сил України», «Урок толерантності», довірчі бесіди спільно з бібліотекою, Новорічно-різдвяні ранки, майстер-класи. Також було організовано тематичні виставки дитячих робіт та оформлені чудові фотозони.

Педагогічний колектив нашого закладу має тверду громадянську позицію почуття гуманізму. Тому було розроблено план дій заходів до міжнародного дня людей з інвалідністю: доброчинні акції по виготовленню подарунків – сувенірів, майстер-класів та проведено захід для дітей до свята Миколая.

Педагоги та гуртківці БДЮТ долучилися до проведення акції  «Рятуємо друзів наших менших»  по збору харчів та малюнків до екопарку с. Ковалівка. Для підняття бойового духу наших воїнів-захисників вихованці підготували  малюнки та  виготовили поробки, а також долучилися до Всеукраїнського творчого марафону «Війна. Весна переможе!» (Стоп війні!).

Незмінними учасниками, організаторами всіх цих заходів були культорганізатор і керівники гуртків та їх вихованці.

Вихованці Диканського БДЮТ  змогли показати свої здібності, уміння, навички та старання, взявши участь у Всеукраїнських, обласних заочних онлайн  конкурсах, де отримали гарні результати.

У відкритому дитячо-юнацькому конкурсі образотворчого мистецтва імені Саші Путрі  взяли участь Полтавець Ярослава, Коваленко Злата, Олефиренко Аня (керівник Анжела Кравченко).

 Регіональний відкритий онлайн-конкурс дитячої творчості «Дивосвіт», участь в якому прийняли: Рокотянський Владислав (у номінації «Ліплення», керівник Оксьоменко В.), отримав ІІ місце, Коротченко Єлізавєта у номінації «Рукоділля», керівник Серга О.), отримала ІІІ місце, Слинько Артем (керівник Воронянська О.), Полтавець Ярослава (керівник Кравченко А).

 Обласний заочний конкурс «Збережи ялинку» -  Танасійчук Софія (керівник Серга О. гурток «Рукоділля»), Варадашвілі Марія (керівник Воронянська О. гурток «Народна творчість»), Глущенко Анна, Федотченко Анастасія, Дзюба Станіслав (керівник Оксьоменко В.В. гурток «Квіточка» та «ПТМ»).

 Полтавський обласний центр науково-технічної творчості  проводив обласний конкурс для  вихованців гуртків художньо-технічного профілю «Візерунки фантазій» (онлан-формат), у якому вихованці здобули призові місця: Коротченко Єлізавєта – І місце у номінації «В’язання гачком» та Розраєнко Єлизавета – ІІІ місце у номінації» М’яка іграшка» (керівник Серга О.), Підгребельний Назар  - ІІІ місце  у номінації «Бісероплетіння» (керівник Воронянська О.), Рокотянський Владислав – ІІІ місце у номінації  «Кераміка» (керівник  Оксьоменко В.).

  Вихованці гуртка «Юні оператори аматорської служби радіозв’язку» (керівник Дєєва М.)  у Полтавських обласних очних змаганнях з радіозв’язку на коротких хвилях  здобули 10 нагород в особовому заліку (4 золотих, 2 срібних, 4 бронзових медалей), командне місце в області – ІІ, полтавські обласні очні змагання зі спортивної радіопеленгації, здобули 5 призових місць: 2 золота, 1 срібло та 2 бронзові нагороди, командне місце в області – І; полтавські обласні заочні змагання з радіозв’язку на коротких хвилях, де здобули ІІІ командне місце.

Полтавським обласним центром естетичного виховання учнівської молоді (ПОЦЕВУМ) був проведений обласний конкурс мініатюр серед педагогів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва закладів позашкільної освіти  «Обереги – сакральні символи через плин віків». Свої фахові здібності продемонстрували керівники гуртків: Кравченко А. («Образотворче мистецтво»), Серга О. ( «В’язання гачком»), Оксьоменко В. ( «Квіточка») та Воронянська О.  («Бісероплетіння»), у якому Вороняська О. отримала ІІ місце у номінації «Бісероплетіня».

Полтавським обласним центром науково-технічної творчості був проведений обласний заочний конкурс «Космічні фантазії», участь у якому взяли: Оксьоменко Дмитро, вихованець гуртка "Образотворче мистецтво"(керівник Анжела Кравченко) отримав І місце за виконану роботу «Мій загадковий космос» та диплом ІІІ ступеня,  Рокотянський Владислав, Лук’янчук Мілана, Дзюба Станіслав вихованці гуртка «ПТМ» (керівник Вікторія Оксьоменко)

виконали  колективну роботу «Прибульці з астероїду - 2922  Диканька», отримали ІІІ місце.

  На базі Полтавського ОЦЕВУМу  пройшов обласний конкурс з образотворчого мистецтва "Барвисте превесло" на тему "Диво створене людиною: візуалізація творчості Льюїса Керрола". І тут проявили свою активність  вихованці гуртка "Образотвочого мистецтва" Полтавець Ярослава та Олефиренко Анна (керівник Кравченко Анжела), за номінацією живопис і виконали чудові малюнки, у яких висвітлили своє бачення з поданої теми.

Полтавським обласним центром естетичного виховання була проведена  Всеукраїнська обласна виставка-конкурс декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва  «Знай і люби свій край». В ньому показали свої творчі здібності  Коротченко Єлізавєта з роботою «Полтавський борщ» (вихованка гуртка «В’язання гачком», керівник Оксана Серга), яка і  отримала І місце,     Олефиренко Анна з роботою «Можна все на світі вибирати, сину, вибрати не можна тільки Батьківщину» (вихованка гуртка «Образотворче мистецтво», керівник Анжела Кравченко), Котова Вероніка з роботою «Пам’ять героїв вічна» (вихованка народознавчого гуртка  «Джерело», керівник Ольга Воронянська).

Для вихованців гуртків БДЮТ  у квітні був проведений онлайн-конкурс «Від Вербної неділі до Великодня», у якому взяли участь 31 дитина (вихованці БДЮТ і не тільки), яким було віддано 3093 голоси. Переможцями стали: І місце – Коберник Антон, отримав 400 голосів (гурток «Християнська етика», керівник Алла Оніпко), ІІ місце – Жданов Михайло, отримав 320 голосів (гурток «Культура мови та спілкування», керівник  Олена Жданова), ІІІ- Криворучко Анастасія, отримала 183 голоси (гурток «Християнська етика», керівник Алла Оніпко), а також приз глядацьких симпатій отримали Король Маргарита, Спаська Марія та Бабенко Аліна.

Полтавським обласним центром науково-технічної творчості був  проведений дистанційний обласний конкурс (онлайн) учнів молодшого шкільного віку з ПТМ (початкове технічне моделювання), участь у якому взяли: Оксьоменко Дмитро, який отримав І місце за конструкторське завдання та ІV місце за технічне завдання, а також  Дзюба Станіслав  отримав ІІІ місце за теоретичний залік і ІІ місце за творче завдання. У цьому конкурсі  завоювали групове  ІV місце (керівник гуртка Оксьоменко В.). В обласній виставці-конкурсі науково-технічної творчості, декоративно-ужиткового, образотворчого мистецтва та початкового технічного моделювання, участь прийняли:  Бринь Аріна (вихованка гуртка "Бісероплетіння", керівник Воронянська О.);  Шпак Ілля (вихованець гуртка "Природа та фантазія", керівник Требко М.); Коротченко Єлізавєта (вихованка гуртка "В'язання гачком", керівник Серга О.); Федотченко Анастасія (вихованка гуртка "Квіточка", керівник Оксьоменко В.). Всі роботи відправлені на конкурс, де кожен дитячий витвір - це розуміння прекрасного у своєму житті та поваги до національної культурної спадщини України.                                                                                                                                                                                         Всеукраїнський конкурс учнів молодшого шкільного віку (онлайн-формат) був проведений Полтавським обласним центром науково-технічної творчості, у якому  Дзюба Станіслав отримав І місце за конструкторське завдання та І місце  в Україні.

Досягнення та успіхи вихованців залежать не тільки  від самих дітей, але і від їхніх керівників гуртків. За активну участь у дистанційній роботі та онлайн конкурсах вихованці та їх керівників отримали грамоти та подяки.    

Тісний зв’язок з громадськими організаціями ТЧХУ та Центром Інноваційної  освіти «Про. Світ» дали свої результати. Так командою «Ми поряд», яка включає в себе педагогів БДЮТ та  психологинь навчальних закладів було проведено 12 зустрічей взаємопідтримки  для родин, які тимчасово змінили своє місце проживання. Понад 30 майстер – класів та живе спілкування понесли в свої домівки діти та їх батьки.  Приємна атмосфера і частування зробили своє привнесення в зустрічі, що проходили у приміщеннях БДЮТ та Великобудищанській і Балясненській  ЗОШ І-ІІІ ст.

Веселим та яскравим видалося селищне свято до Всесвітнього Дня захисту дітей.  Понад 100 дітей відвідали майстер-класи від керівників гуртків БДЮТ та взяли участь у благодійній ярмарці «Діти – захисникам».

Немає нічого кращого, дорожчого та бажанішого в світі, ніж діти. Лише діти приносять у наше життя щастя, радість та гармонію.

Протягом літніх канікул продовжуємо наші зустрічі у  затишній атмосфері приміщення БДЮТ та по селах громади.

За 2021-2022 навчальний рік проведена значна робота в закладі, завдяки добре організованому, творчому педагогічному колективу.

Методист БДЮТ  ОЛЕНА Жданова

#диканськийбудиноктворчості

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень