A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

10.05.2023 року Гурток "Квіточка"

Дата: 20.06.2023 16:30
Кількість переглядів: 6

Пересаджування квітів.

Разом з дівчатками пересаджували та розмножували квіти.

Фікус БенджамінаФікус Бенджаміна (Ficus benjamina) – один з найпопулярніших представників роду Фікус. У природі він живе в тропіках Азії, у вологих дощових лісах біля підніжжя гір.

Наші вихованки захоплюються квітникарством і вирішили оживити і озеленити інтер’єр нашого Диканський районний Будинок дитячої та юнацької творчості.

Фікус Бенджаміна не потребує постійного догляду, як багато інших рослин, але для того, щоб його крона набула гарного соковито-зеленого кольору, потрібно звбезпечити йому велику кількість розсіяного сонячного світла.

При правильному догляді фікус Бенджаміна досить швидко росте.

Найголовніше – захищати рослину від протягів, фікуси їх не переносять.

Фікус Бенджаміна вимагає багато води, особливо влітку в період активного росту, тому ні в якому разі не допускайте пересихання грунту. Восени і взимку полив треба скоротити, роблячи це в достатній мірі всього один раз на тиждень.

Фікус Бенджаміна розмножується верхівковими живцями. Щоб отримати саджанець, можна використовувати обрізані з верхівки відростки з двома парами листочків. Гілочку потрібно загорнути в тонкий ватний тампон і поставити в воду. Або ж просто накрити її плівкою.

Після того, як молода рослина пустить коріння (приблизно через 1,5-2 тижні), її необхідно пересадити в землю або пісок, накривши живці поліетиленом для створення тепличних умов. Температура повинна бути в межах 25-30 градусів. Поливати і обприскувати живці потрібно акуратно, уникаючи надмірного зволоження. Коли молоді саджанці зміцніють, їх потрібно пересадити в горщики діаметром 9 см, заповнені сумішшю дернової, листової і перегнійної землі, річкового піску і торфу.

Перемішали, засипали ґрунт, посадили.

Під час роботи спілкувалися, сміялися, розповідали про свої захоплення.

Керівник гуртка Вікторія Оксьоменко

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень