A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

02.01.2024 Гурток: Юні художники

Дата: 23.01.2024 17:16
Кількість переглядів: 12

03.01.2024 Гурток: Декоративно- ужиткове мистецтво

Тема: Графіка малювання вугіллям" Портрет дівчинки"

Відбувся майстер клас в період зимових канікул малювання з вугілля в Диканська ЗОШ І-ІІІ ст.

Ми з дітками знайомилися що означає малювання вугіллями і які використовують матеріали?

Вугілля є одним із найдавніших художніх матеріалів, який і в наш час використовується для створення як ескізів, так і самостійних робіт.

Види вугілля бувають для малювання:

Вугільні палички. Виготовляються з вербових, букових або виноградних гілочок, які випалюють у герметичній печі під впливом високої температури. При розтушовуванні, створенні градієнтних переходів, тонуванні великих ділянок легко використовувати м'які види вугілля, а при малюванні дрібних деталей, чітких ліній - тверді.

Вугільні олівці. Також виготовляються з деревини, але виглядають як графітові олівці, лише з вугільним грифелем усередині. Переваги таких олівців перед паличками полягають у тому, що від них не брудняться руки та малювати ними простіше, особливо дрібні деталі. А ось широке штрихування з ними не вдасться.

Пресоване вугілля. У його виробництві використовується не цільне дерево, а вугільна крихта та рослинний клей, які змішуються та пресуються. Їх випускають і у вигляді паличок, і у вигляді олівців. Вони залишають дуже глибокі, насичені чорні лінії, які важко видалити з паперу.

На чому краще малювати вугіллями?

Папір, на якому найкраще малювати вугіллям, повинен бути шорстким - гладка поверхня не втримає частинки матеріалу, і він буде обсипатися. Існує спеціальний папір для вугілля, але малювати можна і на пастельній чи акварельній. В крайньому випадку, можна скористатися креслярським папером, якщо натерти лист наждаком.

Діти були в захваті від майстер -класу вугіллям.

Адже завдяння було складне намалювати портрет дівчинки. Діти з завданнями справилися з першого разу роботи були неперевершені. Діти сказали що тепер будуть практикуватися в дома.

Але після завершення роботи вугіллям слід обробляти зверху спеціальним засобом - фіксативом-закріплювачем, який створює на поверхні паперу тонку плівку, і роботи можна зберігати, не боячись, що вугілля осипається.

Керівник гуртка: Кравченко Анжела

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень