A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

08.01.2024 Гурток: Акварелька

Дата: 23.01.2024 17:25
Кількість переглядів: 11

Тема: Графіка. Знайомство з пастелями дошкільного віку.

Мета:Формувати вміння малювати різноманітні лінії,фігур, використовуючи графічний матеріал(пастельна крейда); ознайомити з властивостями цього матеріалу; вправляти в умінні зображувати симетричний малюнок, заповнювати всю площину аркуша; розвивати відчуття ритму, зорову пам ять, образне мислення, моторику рук, око; виховувати інтерес до графічного виду образотворчого мистецтва.

Малювання пастеллю – це чудовий спосіб розвивати свою творчість і фантазію. Пастель дозволяє створювати яскраві та насичені малюнки, які можуть стати справжніми витворами мистецтва.

Пастелі – це сухі кольорові олівці, які легко можна розтирати. Вони дають яскраві та насичені кольори, які можна змішувати між собою, щоб створювати нові відтінки.

Пастель буває трьох типів – “суха”, масляна і воскова. Масляна пастель виробляється з пігмента з льняною олією шляхом пресування. Аналогічно проводиться «суха» пастель, за тим винятком, що не використовується олія. Основу замісу воскової пастелі становлять віск вищої якості і пігменти. Олійна пастель вважається матеріалом навчальним, в той час як її сухий аналог використовується як і в навчальних цілях, так і в суто мистецьких. У техніці «сухої» пастелі широко використовується прийом «розтушовування», що надає ефект м’яких переходів і ніжності кольору.

Тож ми з дітками знайомилися і експериментували пастелями. Деякі діти поєднували техніку пастель з фломастерами.

Матеріали використовували такі: аркуш А4, кольорова пастельна крейда, ножниці, клей карандаш,серветки.

Ознайомленні з технікою безпеки як поводитися з ножницями.

Керівник гуртка: Кравченко Анжела

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень