A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

Кольє із бісеру

Дата: 01.04.2021 07:20
Кількість переглядів: 60

 

Такий вид прикрас, як намисто або кольє відомий вже багато століть. Стародавні єгиптяни, греки, слов'яни, жителі Месопотамії носили ці прикраси, про що свідчать археологічні знахідки в похованнях. В наші дні, для того щоб стати володарем красивого кольє або намиста, зовсім необов'язково робити покупку в ювелірному магазині. Все більше прихильників по всьому світу завойовує біжутерія. Яскраві і оригінальні прикраси майстрині створюють з найрізноманітніших матеріалів. І одним з найпопулярніших - бісер. Це дуже древній матеріал для рукоділля та в той же час дуже молодий. Яскраві відтінки не тускніючих шматочків веселки допомагають сплітати неймовірні і самобутні речі. Про походження бісеру існує багато казок. За туркменським повір'ями бісер є сльозами прекрасних дівчат. Красунь викрав і полонив в печері злий пустельний дух - дев.

За ще однією легендою скляний бісер з'явився на світло, завдяки купцям з Фінікії. Вони пливли по Середземному морю і зупинилися на ніч на пустельному піщаному березі. Каменів поблизу не було, і вони скористалися шматками природної соди, яку везли для торгівлі, і обклали нею вогнище. Вранці, в вуглинах від багаття купці виявили злиток, прозорий і міцний - скло. Тому сьогодні,на дистанційном занятті гуртківцям"Бісероплетіння" пропоную виготовити таку прикрасу для матусь.

Матеріали які  потрібні для виготвення :

Намистини з пластика білого кольору (6 мм) 30 шт .;

Бісер 10/0 рожевого кольору і білого;

Волосінь 0,15 мм;

Голка №10;

Фурнітура для кольє (колечка, карабін, ланцюжок) .Далі працюємо за схемою,обов'язково дотримуємося техніки безпеки при роботі із голкою,бісером.

Керівник гуртка:Воронянська Ольга

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень