A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

“Милосердя і доброта - людства два крила”

Дата: 17.11.2021 09:49
Кількість переглядів: 60

"Живи добро звершай!

Та нагород за це не вимагай!

Хай оживає істина стара -

"Людина починається з добра!"

13 листопада у всьому світі відзначають Всесвітній день доброти!

Милосердя і доброта, як два крила, на яких тримається людство. Людяність, чуйність, небайдужість, щирість, відданість … Усе частіше про них говоримо. Та чи кожна душа є відкритою для добра? Бо, на жаль, можна сказати, що сучасне наше суспільство вражене вірусом егоїзму, зла й жорстокості. Зчерствіли людські серця, заросли ряскою байдужості до чужого горя, а бід сьогодні так багато...

Адже з давніх-давен в українців вважали за потрібне допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, надати притулок безхатченку, порятувати хворого, захистити скривдженого, розрадити самотнього, поважати старість.

Добро починається з кожного з нас!

Щоб розширити розуміння поняття про доброту, милосердя і красу людської душі, заохотити їх творити добро, на гуртку "Культура мови та спілкування" була проведена виховну годину на тему: “Милосердя і доброта - людства два крила”.

Вихованці під час заняття прослухали "Притчу про мудреця", "Казку про добро та зло", переглянули повчальний мультик "Добрий вчинок", виконували різноманітні

зав­дання: гра “Якими рисами характеру ти б себе наділив у житті?”, “Зберемо риси доброї людини", "Знайди пару - склади прислів'я", гра" Добрі та погані вчинки"(дві команди"Гарні вчинки" та "Погані вчинки", кожна з яких повинна була обрати малюнки з поданих, відповідно до своєї назви), також висловлювали власні думки і робили висновки.

Закінчилося заняття цікавою роботою "Дерево добрих справ"(кожен отримав яблучка червоного та зеленого кольору на яких написані хороші добрі справами, яблучка із черв'яками, де написані недобрі справи та жовті яблучка на яких кожен повинен був написати свої добрі вчинки).

Є така мудрість: “Людина живе лише один раз, і так хочеться залишити доб­рий слід на згадку про себе. І, щоб не сталося в житті, потрібно пам’ятати, що ми живемо на планеті Земля і носимо ім’я Людина”. А людина починається з добра. І творити добро - значить бути щасливим.

То ж будьмо добрішими та милосердними один до одного!

Керівник гуртка Культура мови та спілкування Олена Жданова

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень