A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

"Степ та воля – козацька доля"

Дата: 08.10.2020 14:00
Кількість переглядів: 102

"Степ та воля – козацька доля" - так проголошували козаки, які заснували свої укріплення за порогами Дніпра. Доблесні воїни, лицарі та хоробрі захисники – як тільки не називали козаків їхні сучасники! Життя запорожців повне загадок і таємниць, проте одне відомо напевне: козаків поважали та мусили рахуватися з ними навіть найбільші імперії. Про легендарне козацьке військо у свій час не знав тільки лінивий. Слава про мужність та хитрість козаків мчала світом, як вороний кінь диким полем.

Гра-подорож «Козацькі сурми», яка проходила на території Диканської ЗОШ І-ІІІ ст. для її третьокласників та вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості, перевірила кожного з 25-ти учасників на згуртованість, взаємодопомогу, спритність та кмітливість.

Три команди «Козацька булава», «Спритні козаки» та «Січові стрільці» успішно подолали чотири перевали.

На першому перевалі «Козацька майстерність» разом з керівником гуртків Ольгою Воронянською діти виготовили паперові вишиванки, якими привітають татусів з Днем козацтва та Днем захисника України.

Друга зупинка «Духовна скарбниця козаків» допомогла учасникам гри пригадати історію, традиції, побут наших предків та дізнатися багато нового, зокрема про наш Диканський козацький край. На цьому перевалі в пригоді стала методист Олена Жданова.

Свій окомір та спритність вихованці розвинули на перевалі «Збий бусурмана» (розмальовані кеглі). Про техніку безпеки збивання бусурманів розповідала керівник гуртків Каріна Гринь.

Малюнок на асфальті «Козацькі мотиви» показав неабиякі художні таланти всіх юних козаків разом з керівником гуртків Світланою Артюх.

Всі команди старалися і успішно пройшли свої маршрути.

Веселі та здорові діти – це нація здорова!

Тож дужими, здоровими ростіть,

В майбутнє – із добром ідіть!

А я завжди з теплом в серці проводжу заходи до Дня козацтва, бо вони мені нагадують про рідний Запорізький край, де я народилася, про дуб, під яким козаки писали листа турецькому султанові.

Культорганізатор Алла Оніпко

#диканськийбудиноктворчості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень