A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

Заняття Требко М.В.( гуртки "Чарівна майстерня", "Природа, творчість і фантазія")

Дата: від до Скинути

03.11.2023 Гурток "Природа, творчість і фантазія"

Осінь чарівна пора , яка милує око своїми барвами.Навкруги велика кількість природного матеріалу і крапля фантазії перетворює жолудь на пташку.Користуючись дарами осені можна створити багато гарних речей.На даному заняті ми створили поробку "Пташки на гілці".Для роботи використали такі матеріали: каштани, жолуді,листя, папір та картон кольоровий, термо клей, гілочку дерева та трішки фантазії.

11:06 27.11.2023

27.05.2022 Гурток "Умілі ручки".

Сьогодні у нас останнє заняття.Ми багато чого навчилися робити за цей рік . Зробили багато виробі , познайомилися з різними техніками виконання.Створюючи свої вироби ми у роботах використовували різноманітні природні матеріали. Навчилися збирати та готувати їх до використання, в своїх роботах .А сьогодні ми зробимо патріотичний браслет з атласної стрічки.Для роботи ми візьмемо два відрізка завширшки 0,5 сантиметрів атласної стрічки жовтого та синього кольору десь метр завдовжки , і зплетемо не складний браслет.Розпочтнаємо роботу з того ,що скріпимо дві стрічки разом , і зробивши петельку з синього кольору , вставимо петлю з жовтого і так послідовно будемо плести наш браслет будемо старатись не стягувати наші петлі , під кінець закріпимо краї зав'яжемо вузол і обробим кінці вогнем.Наша робота готова .Розмір залежить від ширини зап'ястя .

10:15 31.05.2022

27.05.2022 Гурток "Природа і фантазія "

На сьогоднішньому занятті ми будемо ліпити квітку Маку з полімерної глини. Беремо глину зеленого та червоного кольору.. Спочатку зліпимо коробочку для цього візьмемо шматочок глини, надамо йому форму зробивши прожилки , потім зробимо тичинки , розкачаємо полоску глини зеленого кольору, а потім ножицями зробимо розрізи .Кріпимо до коробочки наші тичинки .Розпочинаємо ліпити пелюстки квітці ,взявши заготовки розкачаємо в руках надавши їм форму і загнувши краї тоді послідовно кріпимо їх до готової серединки . Виріб потрібно запекти в духовці.З готових квітів можна зробити прикраси , або картину.

09:55 31.05.2022

Дистанційне навчання гурток "Природа і фантазії"

На сьогоднішньому занятті ми познайомимось з дуже корисною комахою як бджола.Всі ми полюбляємо ласувати солодким медом, а як саме ми його отримуємо .Ціле літо працьовиті бджоли працюють збираючи квітковий нектар та пилок ,з якого вони роблять мед . Бджолі потрібно облетіти 46 тисяч кілометрів, щоб зібрати 100 г меду — це приблизно довжина екватора.Щоб виробити 1 кг меду, бджолам необхідно зібрати пилок з 1 мільйона квітів. Загалом бджоли одного вулика за рік заготовляють близько 150 кг меду. Натомість протягом усього життя одна бджола виробляє близько однієї дванадцятої чайної ложки меду. А от для того, щоб людина отримала одну ложку меду, бджоли в кількості двохсот особин повинні працювати протягом цілого дня.Отже не даремно про роботящу людину кажуть , що він як бджола.Що зберігати мед бджоли будують стільники які є найточнішими фігурами в природі – їх стіни зустрічаються під точним кутом в 120 градусів, що становить ідеальний шестикутник.Саме вони запилюють рослини .Отже ми тепер знаємо трішки більше про цю комаху .І саме її ми сьогодні зробимо .Для роботи нам будуть потрібні такі матеріали: кольоровий папір, картон жовтого кольору , клей, чорний маркер та ножиці .З паперу вирізаємо деталі для нашої бджілки.З жовтого картону ми вирізаємо шестикутних, він буде основою для нашої аплікації.За допомогою клею ми кріпимо деталі нашої комахи.Маркером малюємо на черевці полоси.В лапки вкладаємо відерце.Наша композицію завершено

11:27 30.05.2022

25.05.2022 Гурток "Умілі ручки ".

Домашні улюбленці це не тільки котики та собачки це ще велика кількість різноманітних тваринок Морські мешканці потребують особливих умов , адже вони не можуть жити без води. таку домівку люди вигадали дуже давно, щоб мати змогу милуватись ними і назвали її акваріумом .В акваріумах можуть жити різнобарвні рибки ,швидкі креветки та невеликі восьминоги.І саме акваріум з морськими мешканцями ми будемо робити зі звичайної коробки з під взуття.Отже, беремо коробку, декоруємо стінки синім кольором папером, на дно ми клеєо чорний папір. Для декору, щоб було більш схоже на морське дно, можна використати мушлі та камінці .Із зеленого паперу вирізаємо водорості, які теж кріпимо на дно. Наступний крок - це вирізання мешканців нашого акваріуму: рибок, коника, восьминога та морську зірку. За допомогою нитки підвішуємо наших мешканців в акваріумі. Для декору можна використати невеликі бусини синього кольору. Ось наша робота готова.

09:15 26.05.2022

16.05.2022 Гурток " Природа і фантазія "

У нас за вікном весна в повітрі кружляє велика кількість комах тут і працьовиті бджоли, набридливі мухи, різнобарвні метелики та симпатична божа корівка .Ця маленька комаха дуже корисна , вона захищає наші городи від шкідників : попелиці та павутинного кліща.Існує більше 400 видів сонечок .Сьогодні пропоную вам майстер-клас з виготовлення голківниці " Божа корівка". Для виконання виробу нам знадобиться. дві половинки листа картону, одна зеленого кольору, інша будь-якого іншого кольору, шматочок червоної трикотажної тканини овальної форми, шматочок вати або синтепону, клей олівець, смужка чорного паперу для оформлення, чорний фломастер. нитка і для петельки .

10:42 17.05.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень