A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Диканський будинок дитячої та юнацької творчості Диканської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

Сніговик - символ красуні зими

Зима - це та пора року, коли оживають неймовірні казкові персонажі, яких не зустрінеш влітку чи навесні! Сніговики і сніжки є найбажанішими герої зими.Сніговик завжди був символом новорічних канікул та різдвяних свят. Добродушна скульптура раніше прикрашала будь двір, іноді дітлахи вибудовували цілі композиції. Як правильно зробити у дворі сніговика зі снігу? Ліпити сніговика краще,коли напередодні був хороший мороз, а потім стало трохи тепліше; в ідеалі повинно бути близько 0°…-1°. На снігу вже немає крижаної скориночки, і він добре клеїться, тому що при сильних морозах він розсипчастий і скачати практично неможливо. А ми на гуртку народозднавчому "Джерело" виготовляли сніговиків із паперу,а розташовували на паперовій тарілці.

10:20 21.01.2022

Україна - це я, - Україна це ти!!!

День соборності України, свято рідного краю, свято нашої держави. В історії незалежності України, особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли всі українські землі об’єдналися в єдину Українську державу. Саме цей день з’єдналися Захід і Схід України. Напередодні свята провели захід "Україна - це я, Україна - це ти" разом з вихованцями виготовили пазл України, виготовили гіпсові сердечка, які розфарбували. Діти розповідали про символіку України, про патріотизм. Адже бути патріотом - значить любити життя, уміти прожити його гідно і цікаво, просто йти вперед своєю дорогою. Бути патріотом означає поважати себе, відповідати за свої вчинки, слова, поведінку, бо ти є представником своєї нації, ти - країна!

11:04 20.01.2022

Готуємося до обласного конкурсу "Космічні фантазії".

Керівники гуртків Анжела Кравченко та Виктория Оксёменко працюють зі своїми вихованцями над створенням конкурсних робіт. Індивідуальна та колективна роботи Диканського БДЮТ вже 21січня будуть передані до Полтавського центру науково- технічної творчості учнівської молоді.

11:04 17.01.2022

Аплікація - загадкова техніка

Аплікація є одним із найцікавіших і захоплюючих занять, що дозволяють внести в повсякденний побут елемент вигадки і свята. Вона універсальна, оскільки нею можуть займатися і малюки, і дорослі. Слово аплікація походить від латинського applicatio , що означає прикладання, приєднання. Техніка аплікації полягає в наклеюванні або пришивання шматочків паперу. На занятті маленькі вихованці займались саме такою технікою, і в результаті у нас з'явилось багато білих ведмедиків.

13:09 14.01.2022

Різдвяні зустрічі в Будинку творчості!

Приємні, святкові миті нас завжди надихають для радості і щастя, для добра і любові! Творчість живиться позитивними емоціями, доброзичливим спілкуванням, гармонією з оточуючи світом і людьми! Різдвяні вечорниці об'єднали усіх присутніх чарівною атмосферою тепла і святості, принесли дітям пізнавальні перлини духовності, зігріли щирим спілкуванням, рухливими іграми й танцями. Лунали дитячі дзвінкі голоси в піснях і колядках, защедрували на святі й педагоги "Нова радість стала" та "Добрий вечір тобі". А яке ж свято без гостинців? Наварили українських вареників, щоб Меланочка прийшла, а солодощі та розмальовки діти отримали від Диканської організації ТЧХУ. Найдорожчі спогади дитинства - це сімейні традиції, національні і духовні скарби, ніжне відношення до дитячих мрій, шанобливе ставлення до рідної Батьківщини! Збережемо, збагатимо та передамо Різдвяні зустрічі з покоління в покоління!!!!

09:51 13.01.2022

Зимові птахи - Снігурі.

Гуляючи по зимових вулицях, напевно всі діти,так і дорослі, бачили красивих птахів з червоною грудкою, клюють горобину. Це були снігурі! Куди снігурі зникають влітку?Відомості суперечливі. Одні кажуть: відлітають на Північ! Інші повідомляють: на Південь! Хтось каже, що снігурі відлітають в гори, а хтось, що забиваються в нори … Який простір для досліджень орнітологів! На гуртку"Екологічний дизайн",ми виготовляли снігурів із паперу. Необхідні матеріали та інструменти: аркуш кольорового картону (для основи), кольоровий папір (можна використовувати папір для ксерокса), клей, пензлик, ножиці прості фігурні дироколи.

09:51 13.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень